Lotul național de sărituri cu schiurile a fost în Bacău la testări


Lotul național A de sărituri cu schiurile s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute în Bacău, unde a efectuat o serie de testări în urma sezonului competițional de iarnă și a efectuat câteva ședințe de recuperare și refacere a organismului după efort la Bazinul de Înot. ”În prezent, se află în derulare un Program al Federației Române de Schi și Biatlon, ”Move & Jump”, împreună cu partenerul OMV, început în 2007 și întins pe o durată de 10 ani, finalitatea fiind obținerea unui loc în primele 10 din lume. La jumătatea programului, consider că există premise pentru îndeplinirea sau chiar depășirea obiectivului”, ne-a declarat Florin Spulber, antrenorul coordonator al loturilor naționale de sărituri cu schiurile. Programul ”Move & Jump” a prevăzut inclusiv construirea unei baze noi de trambuline în primii 3 ani, ceea ce s-a și întâmplat la Râșnov, acolo unde există 3 trambuline (de 18, 40 și 71 m), în toamna acestui an urmând să fie finalizată trambulina de 100 m.

Lotul național A cuprinde un număr de 7 sportivi cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani: Remus Tudor (1993), Valentin Tatu (1996), Eduard Torok (1997), Iulian Pîtea (1997), Dana Haralambie (1997), Alexandru Mocănița (1996) și Raluca Trîmbițaș (1996). ”Când am demarat selecția, am mizat numai pe sportivi tineri. E foarte bine să implementăm bazele pe sportivi tineri, astfel încât să avem premisele realizării unor rezultate internaționale bune”, a precizat Florin Spulber.
Antrenorii Florin Spulber, Csaba Magdo și Adrian Comănescu colaborează cu cadre universitare de la instituții de învățământ superior din Bacău și Brașov, profesorii băcăuani implicați în testarea săritorilor lotului național fiind Gheorghe Balint, Tatiana Balint și Roxana Mârza-Dănilă.

Interesant e faptul că în lotul de perspectivă se află și primul băcăuan practicant al săriturilor cu schiurile, Bela-Ștefan Balint, în vârstă de 10 ani (foto jos, la Turneul celor 4 trambuline, Germania, 2011), campion național la categoria sa de vârstă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.