Un meci nebun: Delta Tulcea – FCM Bacău 3-2 (3-1)


Delta Tulcea și FCM Bacău au oferit probabil cel mai spectaculos meci al rundei din eșalonul secund, cu cinci goluri, penalty, cartonaș roșu și un jucător de câmp pe post de portar în ultimul sfert de oră. Băcăuanii au oferit o replică foarte consistentă unei candidate la promovare, fotbaliștii lui Gheorghe Poenaru trimițând de nu mai puțin de 3 ori balonul în barele porții adverse !
După ce, în minutul 5, Doboș a lovit transversala porții tulcene, gazdele au deschis scorul în minutul 17, în urma unui șut plasat de la 18 metri al lui Coconașu. În minutul 26, Florea i-a pasat precis lui Neagu, care l-a învins pe Roca în situație de unu la unu. Oaspeții au redus din diferență în minutul 33, când Curiliuc a înscris cu capul din careul mic, dar tulcenii au intrat la cabine cu două goluri avans, datorită reușitei lui Florea, din lovitură liberă, cu un minut înainte de pauză.
Elevii lui Ghiță Poenaru au revenit în joc din nou în minutul 47, când Marincău l-a faultat în careu pe Luncanu, iar Boghian a transformat penalty-ul acordat de arbitrul Dima. La 2-3, FCM Bacău a trimis de două ori balonul în bară, antrenorul Poenaru a efectuat toate schimbările în primul sfert de oră al mitanului secund, fapt care l-a adus pe Marius Doboș în postura de portar pe finalul jocului. Aceasta, deoarece Roca a fost eliminat în minutul 78 pentru o intervenție în afara careului asupra atacantului tulcean Delgado, care avea să scape singur și în minutul 80, fiind blocat de goalkeeper-ul Marius Doboș.
Deși înfrântă, FCM Bacău a demonstrat din nou că merită mult mai mult, nu numai în ierarhia ligii secunde, ci și din partea celor cărora le stă în putere să readucă echipa-fanion a orașului acolo unde îi este locul.

Delta Tulcea: Olteanu – Filip, Soporan, Marincău, Cucu – Neagu, Coconaşu, Ionescu, Câju (53 R. Radu) – B. Oprea, Florea (69 Delgado). Antrenor: Cristea Rusu.

FCM Bacău: FCM Bacău: Roca – Mihălăchioae, Ursu, Bursuc, Eudean (51 Huiban) – Doboș, Taban, Întuneric, Luncanu – Curiliuc (59 Hurdubei), Boghian (57 Vraciu). Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti). Asistenţi:Marius Marghidan (Brăila) şi Liviu Burlacu (Slobozia).

Celelalte meciuri ale etapei a 18-a: Gloria Buzău – CSMS Iași 0-1, Farul Constanța – CS Otopeni 3-2, Săgeata Năvodari – FC Botoșani 0-5, FC Snagov – Callatis Mangalia 1-3, Dinamo II – Viitorul Constanța (sâmbătă, ora 13), Dunărea Galați – Astra 2 Giurgiu (duminică, ora 11) și CF Brăila – Victoria Brănești 3-0 (Victoria s-a retras din campionat).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.