Super-Natașa n-a putut evita înfrângerea: CSM Bacău – HC Zalău 23-26 (8-14)


CSM Bacău a înregistrat un nou eșec pe teren propriu în fața puternicei HC Zalău, dar senzația a fost că băcăuanele ar fi putut obține mai mult dacă nu intrau în joc atât de timorate. Omul meciului a fost indiscutabil portărița ucraineană Natalia Parhomenko, care a avut 23 de intervenții (dintre care 4 aruncări de la 7 metri), cireașa de pe tortul unei evoluții excepționale fiind golul înscris din poartă-n poartă în ultima secundă. De asemenea, bulgăroaica Radina Krumova a avut o a doua repriză excelentă, impresionând prin acțiunile sale rapide și mereu surprinzătoare. Din păcate, postul de inter dreapta a suferit mult, Szabo și Lazăr fiind copleșite de importanța jocului, cu mențiunea că poate cele două ar merita șanse egale, Lazăr fiind uitată pe bancă după câteva greșeli în prima repriză.

Gazdele au intrat foarte greu în meci, handbalistele băcăuane fiind mult prea timorate de numele pe care le-au avut în față, adică Szucs sau Beșe. De altfel, handbalista maghiară a intrat probabil vânătă la brațe la pauză din cauza nenumăratelor aruncări în blocaj ale adversarelor. În aceste condiții, oaspetele au dominat autoritar prima repriză, conducând la un moment dat și cu 8 goluri, băcăuanele au ratat și două aruncări de la 7 metri, singura rază de lumină din jocul CSM-ului fiind Natașa Parhomenko.

Repriza secundă a arătat o altă față a echipei băcăuane, care s-a apărat mult mai atent, acțiunile Krumovei au destabilizat apărarea adversă, care a apelat și la brutalități, Țurcaș văzând direct cartonașul roșu pentru o intervenție barbară asupra bulgăroaicei. În minutul 40, Ana Maria Simion și-a adus echipa la doar două lungimi în spatele adversarelor, dar Szabo a fost eliminată în minutul 44, oaspetele au profitat din plin, Gabi Manea a uitat de cartonul de time-out iar Zalăul s-a dus decisiv la 7 goluri în minutul 49, 16-23. Chiar dacă băcăuanele au revenit pe final, ele n-au mai putut decât să reducă din handicap, rămânând cu palida consolare a unei reprize câștigate în fața Zalăului.

Din păcate, arbitrajul asigurat de brigada feminină alcătuită din Cristina Năstase și Simona Stancu a fost de slabă factură, cu numeroase greșeli în ambele direcții, dar cu un 5% acordat echipei oaspete. Chiar și-așa, Gheorghe Tadici și-a făcut numărul, a pătruns de mai multe ori în suprafața de joc, a protestat birjărește, primind eliminare la bancă, iar în repriza a doua a bruscat-o pe eleva sa Ana Maria Șomoi, fiind admonestat vehement de publicul băcăuan.

CSM Bacău: Parhomenko (1 gol, 23 interv.), Croitoru – Krumova 6, Cherecheș 5, Shutska 4, Simion 3, Szabo 2, Amoagdei 1, Simion 1, Toma, Lazăr, Duță. Antrenori: Gabriela Manea și Adi Brezan.

HC Zalău: Nichita (13 interv.), Cheța – Ciuciulete 5, Molfea 4, Szucs 3, Beșe 3, Rob 3, Cristoaica 3, Țurcaș 2, Bădiță 1, Trif 1, Ailincăi 1, Șomoi, Varga. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Celelalte rezultate ale etapei: HC Oţelul Galaţi – SCM Craiova 31-24, HCM Roman – Universitatea Neptun Constanţa 26-22, Oltchim Rm. Vâlcea – CSM Ploieşti 38-30, CSM Bucureşti – HCM Baia Mare 31-24, ASC Corona 2010 Braşov – HC Dunărea Brăila 22-21, U Jolidon Cluj – CSM Cetate Devatrans 21-18.

2 comentarii la „Super-Natașa n-a putut evita înfrângerea: CSM Bacău – HC Zalău 23-26 (8-14)”

  1. Felicitari, fetelor! Cu mai mult curaj puteam invinge azi. Domnu’ Tadici duce lipsa de faima de cand nu mai e la Oltchim si incearca sa se faca remarcat, doar ca ceea ce face ii aduce numai dispret si ura din partea jucatorilor si suporterilor. Cat despre echipa sa, dupa cum a jucat si cu noi si cu CSM Bucuresti, locul 2 este unul nemeritat. Asa ca domnu’ Tadici (daca poate fi numit domn) sa taca…

  2. Domnul Tadici merita statuie pentru ce a facut pentru handbalul romanesc. este el mai impulsiv dar e mare antrenor. E Trefilov al handbalului romanesc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.