Retrospectivă 2011 / Fotbalul băcăuan rămâne în ceață


Chiar dacă anul 2011 a adus fotbalului băcăuan revenirea echipei fanion în eșalonul secund, starea sportului-rege în municipiul de pe Bistrița rămâne jalnică. FCM Bacău s-a impus lejer în primăvară în duelul pentru promovare cu concitadina Sport Club, a reușit un parcurs onorabil în turul campionatului ligii secunde, dar viitorul arată mai degrabă negru. Chiar dacă a avut evoluții constant bune, echipa pregătită de Gheorghe Poenaru s-a lovit de jungla arbitrajului românesc, acolo unde se pare că nimeni nu e în stare să facă ordine. În plus, patronul echipei-fanion a declarat în repetate rânduri că se apropie de fundul sacului, iar desființarea FCM-ului pare doar o chestiune de timp. În aceste condiții, doar apariția unui investitor-surpriză ar mai putea salva gruparea de tradiție a fotbalului din Bacău.

În ceea ce-o privește pe SC Bacău, echipa susținută de Consiliul local nu pare a-și regăsi deloc cadența care să-i permită o promovare în eșalonul secund. După ce a pierdut categoric duelul cu FCM în primăvară, Sport Club s-a despărțit de antrenorul Ciprian Panait, cel care a fost îndepărtat nu din cauza jocului echipei, ci din cauza relației tensionate cu vestiarul și conducerea. A fost adus Cristi Popovici, cel care a încheiat turul de campionat pe locul 3, dar are avantajul că va juca acasă în retur cu ambele contracandidate la promovare.

Ceea e cel mai trist e că publicul băcăuan și-a pierdut apetitul pentru fotbal. La cele mai multe jocuri, spectatorii prezenți nu depășesc capacitatea unui autobuz cu burduf, iar starea în care a ajuns stadionul ”Municipal” a ajuns subiect de glume în presa națională. Singura rază de lumină o reprezintă calificarea selecționatei U 16 a județului Bacău în semifinalele Campionatului Național. Rămâne de văzut însă dacă talentații tineri fotbaliști băcăuani vor mai avea la ce echipe să joace la ei acasă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.