Demonstrație de forță: Știința Bacău – SCMU Craiova 3:0 (17, 23, 13)


Deși victoria în fața dinamovistelor din etapa trecută le-ar fi recomandat pe craiovence drept adversare greu de depășit, lucrurile n-au stat deloc așa în partida de sâmbătă. Știința Bacău s-a impus la pas în fața echipei oltene, iar dacă setul al doilea a fost mai echilibrat, acest fapt s-a datorat inexactităților voleibalistelor pregătite de Florin Grapă și Melu Manta.
Oaspetele au început bine meciul, au condus cu 3-1 și 5-4, după care băcăuanele au egalat la 6, desprinzându-se puțin câte puțin până la un 25-17 fără emoții. Gazdele au început în forță setul secund, au avut 6-1 și, probabil din cauza unei relaxări premature, au fost egalate la 8, craiovencele preluând inițiativa până spre final (18-21), când Florin Grapă a introdus-o pe Sabina Miclea în locul Viktoriei Polishchuk. Știința a egalat la 21, s-a mers cap la cap până la 23-23, setul fiind adjudecat de băcăuane grație a două blocaje magistrale cu Mihaela Herlea în prim-plan. Ultimul set n-a fost decât un galop de sănătate al Științei, din rândurile căreia Tatiana Lupu a strălucit din nou, iar formația băcăuană a obținut un succes cât se poate de clar.
Știința Bacău acumulează 18 puncte și conduce în ierarhia Diviziei A1 după 7 etape, sâmbăta viitoare băcăuanele urmând să evolueze pe terenul nou-promovatei Argeș Volei Pitești.

ȘTIINȚA: Polishchuk, Herlea, Lupu, Elisei, Sobo, Hosu, Manu – libero. Au mai jucat: Bîrzan, Miclea și Breban. Antrenori: Florin Grapă și Melu Manta.

SCMU: Stojadinovic, Rogojinaru, Zanfir, Maletic, Vasinca, Hambele, Guimond – libero. A mai jucat Purice. Antrenori: Pușa Dina și Berthold Văsuică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.