Volei juniori / Sportivele sucevene i-au dat o lecție de sportivitate profesorului lor


Duelul sportiv băcăuano-sucevean din week-endul precedent n-a constat doar în derby-ul Moldovei din Liga Națională la handbal masculin. Duminică, la Bacău, a avut loc o dublă confruntare voleibalistică, în Divizia Cadeți, atât la băieți, cât și la fete.
Iar dacă voleibaliștii pregătiți de Eusebiu Țurcanu s-au impus cu un sec 3:0 (19, 19, 13), acumulând maximum de puncte după patru etape, partida fetelor a fost una deosebit de încinsă, fiind tranșată abia în tie-break. CSS Bacău a furnizat surpriza, izbutind să câștige cu 3:2, după un meci în care elevele profesorilor Matanie și Șnel au avut marele merit de a fi crezut în șansa lor până la capăt, deși au fost conduse cu 1-0 și 2-1 la seturi.
Din păcate, antrenorul sucevean Ionuț Beligan a ținut cu tot dinadinsul să se dea în spectacol, protestând vehement și continuu la deciziile arbitrilor începând cu setul al IV-lea, când a simțit că adversarele pot întoarce soarta jocului. Mai mult decât atât, Beligan a vrut să-și scoată echipa din teren la începutul ultimului set, fiind însă contrazis și oprit de la gestul nesăbuit chiar de elevele sale. Felicitări tinerelor voleibaliste sucevene pentru lecția de sportivitate oferită celor prezenți în sală și în primul rând profesorului lor. Trebuie menționat că, deși s-au comis și greșeli (în defavoarea ambelor echipe), nu arbitrajul a fost factorul determinant în stabilirea scorului final.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.