Volei masculin, Divizia A2: Știința Bacău – Dacia Buzău 3:0 (20, 18, 16)


Victorie concludentă, a treia consecutivă, a ”studenților” băcăuani în ultima etapă a turului de campionat din Divizia A2, seria Est. Echilibrul între cele două echipe nu a existat decât în debutul primului, respectiv celui de-al treilea set. Dacia Buzău, o echipa ce îmbină tinerețea câtorva juniori de certă perspectivă cu experiența mai multor jucători cu sezoane bune la activ în prima ligă, nu a reușit totuși să reziste tăvălugului Științei. Deși s-au comis erori de ambele părți, băcăuanii au fost net superiori adversarilor pe toată durata partidei.
Hotărâți să termine jocul în trei seturi, studenții au respectat indicațiile antrenorilor Corneliu Păduraru și Eusebiu Țurcanu și au profitat de avantajul terenului propriu, serviciul constant fiind una din principalele arme ale echipei gazdă. De asemenea, blocajul mai bine organizat, precum și combinațiile la care adversarii au rămas adesea fără replică, au făcut diferența în acest meci.
Astfel, la final turului, Știința a urcat pe locul 2, poziție pe care o împarte cu fostul lider al seriei, Rapid București. Interesant este că, pe lângă faptul că ambele echipe au acumulat 12 puncte în clasament, egalitatea persistă și când vine vorba de setaveraj. Urmează o pauză de două săptămâni, formația noastră urmand a disputa următorul meci în propriul fief, pe 26 noiembrie, când o va întâlni pe modesta CSS 3 Steaua București, în prima etapă a returului de campionat.

ȘTIINȚA: Marciu (cpt), Popescu, Gal, R.Lazăr, Cartacuzencu, Stângu, libero – Iagăru. Au mai jucat: Cașvan, Stănoiu, Martin și T.Lazăr. Antrenori: Corneliu Păduraru și Eusebiu Țurcanu.

DACIA: Dorojan (cpt.), Badea, Frîncu, Tiboacă, Cheaga, Bogdan, libero – Homoc. Au mai jucat: Corbu, Oprea, Stoica și Mărgineanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.