Băcăuanul Marius Bondar, golgeterul Trofeului ”Carpați”


Convocat la naționala ”B” de handbal a României pentru Trofeul ”Carpați”, desfășurat la acest sfârșit de săptămână la Piatra Neamț, extrema dreaptă a Științei Municipal Dedeman Bacău, Marius Bondar, a obținut titlul de golgeter al turneului. Marius a înscris 22 de goluri: 9 în partida cu Ucraina, 5 cu România A și 8 cu Iordania, demonstrându-i selecționerului Vasile Stângă că poate reprezenta oricând o opțiune pentru prima echipă. Handbalistul Științei Bacău a primit o cupă și o diplomă, acestea fiindu-i înmânate chiar de Vasile Stângă.
”A fost un turneu util de verificare mai ales pentru prima echipă a României, scopul principal fiind sudarea relațiilor de joc între componenții acesteia. Sigur că fiecare dintre noi a încercat să dea tot ce are mai bun la această competiție, mă bucur pentru titlul de golgeter și nu-mi rămâne decât să aștept și prima convocare la naționala A”, a declarat Marius Bondar pentru Sport.Bacaul.ro.

Știința Municipal Dedeman Bacău a mai avut doi jucători convocați pentru Trofeul ”Carpați”. Astfel, Cristi Ghiță a avut evoluții apreciate pentru România A, interul dreapta băcăuan urmând să evolueze și în ”dubla” cu naționala Luxemburgului (pe 2 noiembrie în deplasare și pe 5 noiembrie la Piatra Neamț), contând pentru preliminariile ”mondialelor” din 2013.
De asemenea, Dragoș Iancu a evoluat cu succes pentru România B, fiind unul dintre cei mai buni handbaliști ai reprezentativei secunde a țării noastre. În ceea ce-l privește pe Ionuț Ramba, el a ratat participarea la Trofeul ”Carpați” din cauza unui (fericit) eveniment familial.

Una peste alta, criteriile de selecție rămân cel puțin ciudate, dacă ținem cont de faptul că, de exemplu, antepenultima clasată din Liga Națională, U Transilvania Cluj, formație învinsă categoric de Știința în campionat, a avut mai mulți jucători convocați decât echipa clasată pe locul al doilea!

5 comentarii la „Băcăuanul Marius Bondar, golgeterul Trofeului ”Carpați””

  1. E simplu. Daca era Eliodor antrenor la Romania B ar fi luat multi jucatori de la Bacau. Asa ar proceda fiecare antrenor din Romania(din pacate).Baietii nu trebuie sa fie demoralizati ci sa-si faca treaba cat mai bine. Multe sunt interesele Doamne

  2. totusi,nu inteleg de ce nationala a ales sa joace meciul cu luxemburg la piatra neamt.BACAUL nu exista pe harta pt echipa nationala?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.