Victoria revenirilor spectaculoase: Știința Bacău – Rapid București 3:1 (-21, 23, 23, 19)


Voleibaliștii de la Știința Bacău au obținut prima victorie pe teren propriu în actualul sezon, în fața unei echipe neînvinse până sâmbătă, la capătul unui joc tensionat și spectaculos. În primul set, totul s-a rupt de la 9-9, scor de la care băcăuanii au intrat în vrie, comițând toate greșelile posibile: preluări anapoda, servicii ratate, combinații eșuate și atacuri repetate în blocaj. După ce și-au adjudecat lejer primul set, rapidiștii au avut 9-3 în setul secund și se părea că bucureștenii se vor impune fără probleme. Încurajați din tribune de colegele de club Viktoria Polishchuk și Nicoleta Manu și cravașați de pe margine de antrenorii Păduraru și Țurcanu, băcăuanii au revenit spectaculos, au egalat la 9 și, după ce s-a mers cap la cap până la final, au egalat situația la seturi.

Setul al treilea a avut o istorie similară cu cel precedent, Știința izbutind o nouă revenire de senzație, de data aceasta de la 10-17, preluând conducerea în fața unor advesari preocupați mai mult de arbitraj decât de propriile erori și slăbiciuni. Cu un moral ridicat de cele două seturi câștigate consecutiv, băcăuanii au controlat cu autoritate setul IV după primul time-out tehnic, obținând o victorie absolut meritată, datorită jocului superior adversarilor, dar și determinării extraordinare pe care au arătat-o de la jumătatea setului secund.

Din păcate pentru ei, rapidiștii au încercat să arunce vina asupra arbitrilor pentru înfrângere, Roșu primind chiar cartonașul galben pentru că l-a jignit pe arbitrul pietrean Lică Sofron. De asemenea, căpitanul oaspeților, Oancea, a etalat o atitudine de ”jmecher” de Giulești, protestând aiurea în repetate rânduri și refuzând să semneze raportul de joc la finalul meciului. Asemenea exemplare nu se pot numi sportivi, ei rămânând la statutul de simpli golănași rătăciți întâmplător pe terenurile de volei, iar federația de specialitate ar face bine să ia măsuri drastice împotriva lor.

ȘTIINȚA: Martin, Gal, Cartacuzencu, Marciu, R. Lazăr, Manole. Libero – Iagăru. Au mai jucat: Popescu, Stângu, Cașvan și Ursache. Antrenori: Cornel Păduraru și Eusebiu Țurcanu.

6 comentarii la „Victoria revenirilor spectaculoase: Știința Bacău – Rapid București 3:1 (-21, 23, 23, 19)”

  1. acesti golanasi d giulesti,cum ii numiti voi,au facut si eu ceva in sportul asta,au chiar si ceva performante,loturi nationale si altele.sa k…masurati-va cuvintele domnilor!!!

    1. Degeaba ai fost pe la loturile naționale, dacă nu știi să pierzi și te apuci să jignești, sunt lucruri incompatibile cu noțiunea de sportiv.

  2. Asemeni arbitrajului prestat de o brigada din vecinatate: Piatra Neamt si Suceava. Cumva Suceava este in aceeasi serie cu Bacau si Rapid?…Puteti sa intuiti raspunsul, nu? Bacaul ar trebui sa invete sa castige pe forte proprii. La Ploiesti cum a fost fara ajutor?

  3. pt clujeanul: Atunci cum iti explici ca anul trecut Bacaul a invins in 3 din 4 meciuri Galatiul, actuala prim-divizionara, si a terminat pe primul loc in serie? Cat despre meciul de la Ploiesti, sa stii ca si acolo gazdele au fost clar favorizate(cum se intampla cam peste tot) si nu a facut nimeni atata tam-tam, ca aici!

  4. Lotul era altul la Bacau, iar Galatiul era mai slaba pana sa promoveze. Sa nu vorbim de mascarada de la turneul final, unde Bacaul trebuia sa promoveze dar…brusc nu au mai putut. Cat despre favorizarea gazdelor este o practica absolut nesanatoasa care trebuie stopata din toate directiile. Reciprocitatile de gen fac rau voleiului. Un volei pe care si unii din arbitrii l-au practicat si acum aleg sa il calce in picioare sau sa il ingroape in cartonase.

  5. Bacaul trebuia sa promoveze? Daca s-ar fi vrut promovarea, s-ar fi reusit ( cu mentiunea ca jucatorii si-au dorit, dar nu a fost suficient)..cine stie, cunoaste.. iar lotul a suferit doar 2 modificari fata de anul trecut, in rest e cam aceeasi echipa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.