Tot mai buni: Știința MD Bacău – CS Caraș-Severin 36-26 (18-12)


Știința Municipal Dedeman Bacău își continuă în pas de defilare parcursul în Liga Națională, învingând pe CS Caraș-Severin de o manieră entuziasmantă. Echilibrul pe teren și pe tabelă a durat 12 minute, după care băcăuanii au schimbat viteza și s-au desprins puțin câte puțin, pe fondul unui joc colectiv admirabil. E suficient să amintim că, în primele 15 minute, marcaseră toți jucătorii de câmp ai Științei pentru a avea o idee asupra manierei în care au evoluat elevii lui Eliodor Voica. Începând cu cei trei portari și terminând cu extremele, toți jucătorii băcăuanii și-au făcut treaba cu conștiinciozitate și eficiență. Iar dacă până acum am ”sancționat” evoluțiile mai puțin convingătoare ale lui Bogdan Voica, trebuie spus că, în acest meci, handbalistul Științei a fost impecabil, ceea ce-i dorim în continuare.

Nici în momentele în care Eliodor Voica a schimbat liniile n-au fost probleme, semn că echipa băcăuană e pe un drum bun și poate să se bată pentru un loc pe podium sau poate chiar pentru titlu, dacă HCM Constanța va resimți oboseala participării în Champions League.
Cât privește echipa reșițeană, se bazează în continuare pe jucătorii cu experiență, însă astăzi Adi Petrea a fost foarte șters, Pîrîianu n-a jucat deloc, fiind accidentat, iar în prima repriză poarta oaspeților n-a scos mai nimic.
Știința Municipal Dedeman Bacău acumulează maximum de puncte după 5 etape, iar în etapa vitoare se deplasează la vicecampioana HC Odorhei pentru un nou derby al Ligii Naționale de handbal masculin.

Un eveniment notabil a fost și re-debutul lui Sandu Iacob în tricoul Științei, primit cu aplauze călduroase de public. „Mă simt extraordinar acasă şi le mulţumesc băieţilor că m-au acceptat lângă ei, că am luat parte la această frumoasă victorie. Despre meciul de astăzi, este un singur cuvânt care îmi vine în minte: război. Le mulţumim suporterilor, pe care încercăm să-i respectăm prin jocul nostru, dorim să avem rezultate tot mai bune.”, a declarat handbalistul băcăuan la final.

Publicul băcăuan a fost din nou remarcabil, în fruntea cu galeria sosită la pauză de la stadionul ”Municipal”, atmosfera în Sala Sporturilor din Bacău fiind una demnă de marile meciuri europene pe care sperăm să le vedem în sezonul următor.

ȘTIINȚA BACĂU: Laufceac (8 interv.), Tevzadze (7 interv.), Tamaș (6 interv.) – Ghiță 8 (3 din 7 m), Păunică 6, Bondar 4, B. Voica 4, Gurkovsky 3, Rotaru 2, Dospinescu 2, Iacob 2, G. Bujor 2, Kurilenko 1, Iancu 1, Manea 1, Ramba. Antrenor: Eliodor Voica.

CS CARAȘ-SEVERIN: Antonaru (9 interv.), Ionescu (1 interv.) – Tucanu 5, Negru 5 (3 din 7 m), Vaidasigan 4, Cuciula 4, Rohozneanu 3, Ciubotariu 3, Marta 1, Eros 1, Petrea. Vulpe, Czari, Grozăvescu, Popovici. Antrenor: Gligore Czari.

Celelalte rezultate ale etapei a V-a: HCM Constanța – Potaissa Turda 43-27 (18-11), Dinamo Călărași – CSM București 24-22 (11-11), CSM Satu Mare – U Transilvania Cluj 29-25 (15-11), Poli Timișoara – Steaua București 28-15 (15-6), CSM Ploiești – Pandurii Tg. Jiu 21-24 (11-12) și CSU Suceava – HC Odorhei 34-34 (16-13).

5 comentarii la „Tot mai buni: Știința MD Bacău – CS Caraș-Severin 36-26 (18-12)”

  1. Cu adevarat incepe sa se vada o echipa solida, de la care se poate astepta performanta in viitor. Inceputul de campionat este entuziasmant si daca batem si la Odorhei inseamna ca avem echipa de podium anul acesta.

  2. Daca batem la Odorhei cred ca baietii ar trebui sa se gandeasca serios la primul loc. Fara un asemenea obiectiv imi e teama sa nu capotam din nou in retur. Trebuie sa isi doreasca sa iasa campioni pentru ca pot sa obtina acest lucru. Am vazut meciul HCM-ului in Champions League si mi s-a parut o echipa care are mari probleme la capitolul moral. Poate fi depasita in campionat daca ne mentinem pe aceeasi linie.
    MULT SUCCES LA ODORHEI BAIETI!!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.