Tinerețe, haine grele: FCM Bacău – Delta Tulcea 1-2 (0-0)


FCM Bacău a avut sâmbătă în față un adversar foarte puternic, care i-a fost superior la mai toate capitolele, dar care s-a impus pe final de partidă în condiții mai mult sau mai puțin dubioase. Dacă e să judecăm după aspectul jocului și după ocaziile de gol, e clar că tulcenii au meritat victoria, însă elevii lui Gheorghe Poenaru ar fi putut obține un rezultat pozitiv grație entuziasmului și dacă ar fi beneficiat de un arbitraj corect.

Poenaru a început partida cu trei mijlocași centrali și cu un singur vârf împins, Cătălin Vraciu. În aceste condiții, băcăuanii nu au prea contat în atac, în timp ce oaspeții au irosit două ocazii mari: în minutul 14, când Henry a șutat de la 6 metri în Stamatin și în minutul 43, când Florea a șutat alături din 6 metri, cu poarta goală. De asemenea, băcăuanii au reclamat neacordarea unui penalty la jumătatea reprizei, când un fundaș tulcean a jucat balonul cu mâna după un corner.
În repriza secundă, Gheorghe Poenaru a făcut două mutări, prima dintre ele fiind foarte inspirată, este vorba de introducerea lui Curiliuc, care a deschis scorul. Astfel, în minutul 62, Doboș a pătruns pe flancul stâng, a centrat perfect, balonul l-a depășit pe portarul Stoicescu, iar Curiliuc a ajuns primul la minge și a împins-o în poartă din 4 metri.

Cristian Dulca a răspuns și el cu o schimbare inspirată, în minutul 69, când l-a trimis în teren pe Răzvan Radu, jucător care avea să facă ravagii pe aripa dreaptă. Tulcenii au izbutit egalarea în minutul 74, atunci când Henry a preluat un balon cu mâna la 30 de metri de poarta adversă, i-a pasat în dreapta lui Radu, acesta a pătruns până aproape de linia de fund, i-a retrimis în mijlocul careului lui Henry, care a șutat sub bară pentru 1-1.

La 1-1, gazdele au trecut de două ori pe lângă al doilea gol, în minutele 75 (șut de la 14 m Lipovanu puțin alături) și 79 (lob al lui Curiliuc de la 22 m peste poarta goală), iar cu 11 minute înainte de final au rămas cu un om mai puțin, din cauza unei erori de arbitraj, Lozneanu primind al doilea galben, după un fault al lui Apostu. Cu un om în plus și beneficiind de atu-ul experienței, tulcenii s-au năpustit spre poarta lui Stamatin și au înscris golul victoriei în minutul 86. Atunci, Cîrjă i-a pasat excelent lui Florea, care a pătruns nestingherit în careul advers, l-a driblat și pe Stamatin și a marcat în poarta goală.

Băcăuanii au pierdut astfel un meci pe care la un moment dat se părea că-l au în mână, iar trupa lui Gheorghe Poenaru continuă să plătească tribut tinereții lotului, lipsei de experiență, dar și arbitrajelor ostile.

FCM Bacău: Stamatin – Mihălăchioae, Lozneanu, Ursu, Luncanu – Baciu, Apostu, Întuneric – Huiban (61 Lipovanu), Doboș (68 Apostol) – Vraciu (52 Curiliuc). Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Delta Tulcea: Stoicescu – Cîrjă, Soporan, D. Munteanu, D. Sînmărtean – Tobă (90+2 Postolache), Postelnicu (69 R. Radu), Coconașu, Mansur – Florea, Henry. Antrenor: Cristian Dulca.

Arbitru: Daniel Decă (Brăila). Asistenți: Iulian Brînză și Ciprian Iovu (ambii din Botoșani).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.