Restructurări în eșaloanele secunde de handbal


Federația Română de Handbal a decis restructurarea eșaloanelor secunde, începând cu sezonul 2011-2012. Astfel, atât la feminin, cât și la masculin, echipele înscrise vor fi împărțite în câte două serii, pe criterii geografice, primele două clasate urmând să participe la turneul de promovare, alături de formațiile clasate pe locurile 11 și 12 în Liga Națională.
Astfel, în întrecerea feminină, Știința Bacău a fost repartizată în seria A, alături de alte 11 echipe: Activ Ploiești, Rapid CFR București, Școala 181 București, Terom Iași, Universitatea Târgoviște, HCF Piatra Neamț, CSM Unirea Slobozia, HCM Buzău, Spartac București, Universitatea Știința București și Național Rm. Vâlcea. Campionatul va cuprinde, în ordine cronologică, turul, returul și trei turnee de sală, acestea din urmă fiind organizate de echipele clasate pe primele trei locuri după terminarea returului. Divizia A la handbal feminin va începe pe 10 septembrie.

În întrecerea masculină, CSM Bacău 2010 face parte din seria A, alături de alte 13 formații: Dinamo București, Universitatea Galați, LPS Piatra Neamț, Universitatea Târgoviște, Triumf Călărași, Politehnica Iași, Univ. Bucovina Suceava, ASCH Teleorman Alexandria, CSM Focșani 2007, Dunărea Brăila, HC Vaslui, Interhandball București și CSU Știința București. Competiția masculină va începe pe 18 septembrie și va cuprinde doar turul și returul.

Atât la feminin, cât și la masculin, echipele clasate pe ultimele două locuri din fiecare serie a Diviziei A vor retrograda în Divizia B. Aceasta se va organiza din sezonul 2012 – 2013 pe 8 serii (euroregiuni), câștigătoarele seriilor urmând a susține un turneu de promovare în Divizia A.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.