Cros pe furtună în Maramureș


În perioada 6-7 mai, localitatea maramureșeană Târgu Lăpuș a găzduit faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la cros, gimnaziu și liceu, competiție la care au participat 160 de sportivi din toată țara. Bacăul a fost reprezentat de elevii Colegiului Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare”, Bianca-Maria Budăeș și Marcel Hîrștioagă, avându-i ca profesori îndrumători pe Izabela-Valentina Țuțu și Gabriela Papi.
Din păcate, condițiile de cazare și masă asigurate de organizatori au fost precare și, în plus, pe durata desfășurării competiției, vremea a fost nefavorabilă: 5 ᴼ C, ploaie torențială, vânt puternic, teren alunecos de iarbă la marginea pădurii, cu urcare în pantă aproximativ 40% din distanța parcursă și o coborâre, cu porțiuni de noroi.
Bianca Maria Budăeș a obținut mențiunea a II-a, clasându-se imediat în apropierea podiumului, în timp ce Marcel Hîrștioagă s-a clasat al zecelea.
„Am avut emoții, nu m-am gândit decât la posibilitatea unei accidentări, ținând cont de drumul lung și obositor, condițiile oferite de gazde, condițiile meteo, mai ales, că pentru cei doi elevi, urmează o serie importantă de concursuri. Nu putem decât să ne bucurăm de performanțele lor, să-i felicităm pentru rezultate. Au reprezentat încă o dată cu succes sportul școlar băcăuan. Atât eu, cât și colega mea, le mulțumim și antrenorilor celor doi care îi îndrumă în performanță”, a spus prof. Izabela-Valentina Țuțu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.