Cu un picior în semifinale: Știința MD Bacău – ØIF Arendal 33-24 (18-14)


Știința Municipal Dedeman Bacău a făcut un meci mare sâmbătă seara, a obținut o victorie categorică și a făcut un pas mare și important către calificarea în premieră în semifinalele Challenge Cup. Deși au avut un început ezitant, tehnicii norvegieni fiind la conducere timp de circa 16 minute, băcăuanii și-au ”citit” încet-încet adversarii și, cu precădere în ultimul sfert de oră, profitând de căderea fizică a adversarilor, au reușit să-și asigure un avantaj destul de confortabil în vederea returului de duminica viitoare.
Fără îndoială că omul meciului a fost playmakerul Științei, Ionuț Rotaru, care a făcut un nou joc senzațional, după cel de miercuri cu CSM Satu Mare, arătând o formă și o determinare de excepție. Remarcabilă este și constanța lui Marius Bondar la aruncările de la 7 metri, extrema dreaptă a Științei transformându-le pe toate 6 de care a beneficiat echipa băcăuană în partida cu ØIF Arendal. Sigur că toată echipa noastră merită felicitări pentru evoluția de sâmbătă seara, dar nu putem trece cu vederea nici pofta extraordinară de joc arătată de Adrian Sipos sau evoluțiile precise ale interilor noștri.
De partea cealaltă, norvegienii au arătat un handbal de calitate, cu jucători extrem de tehnici, cu combinații surprinzătoare realizate în viteză și cu trei jucători de clasă: pivotul Augensen, extrema dreaptă Paulsen și interul stânga Hofstohl.
Excepțională a fost din nou și prestația publicului băcăuan, care a umplut Sala sporturilor și a creat o atmosferă de mare meci, impresionându-i foarte plăcut pe oaspeții norvegieni, cu toții apreciind la superlativ atmosfera creată de suporterii băcăuani, precum și fair-play-ul de care au dat dovadă. Tocmai de aceea, spectatorii băcăuani au fost aplaudați călduros de norvegieni, atât înainte de joc, cât și la finalul partidei.

ȘTIINȚA: Tevzadze (14 interv.), Tamaș – Bondar 9, Rotaru 8, Petrea 5, Ghiță 2, Ramba 2, Gurkovsky 2, Sipos 2, Păunică 2, Manea 1, Iancu, Dospinescu, Tărâță. Antrenori: Eliodor Voica și Gabriel Armanu.

ØIF ARENDAL: Medhus (7 interv., 1 gol marcat), Sehovic (4 interv.) – Augensen 5, Paulsen 5, Svenningsen 4, Hofstohl 3, Rui 2, Osterhus 2, Jorgensen 1, Pedersen 1. Antrenor: Leif Gautestad.

Aruncări de la 7 metri: 6 (6) – 0.
Eliminări 2′ : 2 – 1.
Spectatori: 1.500
Arbitri: Shlomo Cohen și Yoram Peretz (Israel).
Observator EHF: Efstratios Kyriakoulias (Grecia).

Rămâneți pe Bacăul Sportiv, revenim cu declarații din ambele tabere, dar și cu o galerie foto.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.