Derby-ul care ne doare: S.C. Bacău – FCM Bacău (vineri, ora 15, stadion ”Letea”)


Vineri după-amiază, pe stadionul ”Letea”, se va consuma o nouă rundă din bătălia pentru promovare în eșalonul al doilea. Poate cel mai trist derby din istoria fotbalului băcăuan, care a ajuns să se zbată în anonimatul Ligii a III-a din motive care n-au nicio legătură cu sportul. Să sperăm că n-o să se zbată la propriu și în mocirla care acum două săptămâni pusese stăpânire pe terenul de la ”Letea”.
Ambele formații clamează că jocul nu are un caracter decisiv, cu toate că evidențele arată cumva contrariul. Asta, mai ales în cazul unei victorii a echipei pregătite de Gheorghe Poenaru, care s-ar desprinde decisiv în câștigătoare a seriei. La egal, lupta ar rămâne deschisă, însă gruparea antrenată de Ciprian Panait pare să aibă un program mai dificil în deplasare, unde va avea meciuri de foc la Poli Galați și Petrotub Roman. În cazul unui succes al SC-ului, gazdele de vineri vor prelua șefia clasamentului și automat pole-position-ul pentru promovare. Așadar, doar un rezultat de egalitate ar lăsa lupta întrutotul deschisă.
Cert e că atmosfera va fi una cât se poate de încinsă, e posibil să asistăm la un record de asistență în acest sezon pe ”Letea”, cu precizarea că echipa gazdă va evolua practic ca și în deplasare, după cum s-a întâmplat și în tur, la jocul cu Petrotub Roman.
Salutăm din nou delegarea lui Emil Voicu pentru a conduce la centru acest meci, alături de asistenții Marian Fridl și Bogdan Terente.
Celelalte partide ale etapei: FCM Onești – Ceahlăul II Piatra Neamț, CS Panciu – Aerostar Bacău, CSM Focșani – Rapid CFR Suceava, Politehnica Galați – Oțelul II Galați și Luceafărul M. Eminescu – CSM Pașcani (sâmbătă, ora 15).

Un comentariu la „Derby-ul care ne doare: S.C. Bacău – FCM Bacău (vineri, ora 15, stadion ”Letea”)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.