Jucăm ori nu mai jucăm?/ FCM Bacău-FCM Onești 5-0


Ceea ce s-a întâmplat vineri pe ”Municipalul” băcăuan a lăsat spectatorii prezenți la meci învăluiți în ceață. Ceață ce s-a mai ridicat abia după ce persoanele implicate în desfășurarea meciului au oferit explicațiile necesare. Astfel, partida dintre FCM Bacău și FCM Onești s-a încheiat mai repede decât era prevăzut, și anume în minutul 44, la scorul de 5-0 pentru gazde.

Până cu puține momente înainte de fluierul de start al suceveanului Ionuț Ignat, nimic deosebit. Numai că spectatorii prezenți în tribunele stadionului din Bacău au ramas uimiți să vadă că jucătorii oneșteni se întorc grăbiți la cabine. După cincisprezece minute de întârziere, aceștia au ieșit din nou pe teren, însă în inferioritate numerică! Motivul? Printre cei trei jucători sub 21 de ani pe care orice formație de liga a III-a este obligată să-i aibă în componență, oficialii oneșteni au înscris pe foaia de joc doi juniori. Regulamentul prevede însă ca jucătorii juniori, indiferent de competiție, să prezinte un act de identitate în vederea efectuării confruntării necesare, document pe care juniorii oneșteni nu îl aveau asupra lor. În aceste condiții, FCM Onești a început partida în nouă jucători. Aceasta nu a fost singura lacună a oaspeților. Pe banca de rezerve se mai afla un jucător junior, care nu avea nici el buletinul, iar celelalte rezerve, fiind accidentate, se aflau în imposibilitatea de a face obiectul unor eventuale schimbări în echipă. Inevitabilul s-a produs în minutul 44, când un al treilea jucător oneștean din cei 9 titulari a părăsit terenul de joc accidentat (primii doi acuzând, la rându-le, diverse afecțiuni), echipa oaspete rămânând în șase jucători ceea ce a condus la imposibilitatea continuării jocului.

Referitor la ceea ce s-a petrecut pe teren până în minutul 44, nu ar fi prea multe de spus. Jocul, care s-a desfășurat  pe un teren acoperit în întregime cu zăpadă, a curs într-o singură directie, cea a porții oneștenilor. O dominare clară a echipei gazdă, e drept facilitată și de inferioritatea numerică a celor de la Onești, care s-a concretizat prin golurile marcate de Vraciu, Boghian, Doboș și Apostu.

FCM Bacău iși adjudecă primele trei puncte ale returului de campionat, mai ușor decât s-ar fi așteptat și chiar decât și-ar fi dorit. Asta, în condițiile în care oaspeții, și mai cu seamă delegații echipei oneștene, au manifestat o lipsă crasă de profesionalism în pregătirea acestui joc, culminând prin a suspecta jucătorii de un eventual sabotaj.

FCM Bacău: Stamatin – Mihălăchioae, Bursuc, Ursu, Eudean – Luncanu, Apostol, Apostu, Doboș – Boghian, Vraciu.

FCM Onești: Ciuclea – Mihăeș, Ailenei, Plescaru, Corman, Chirilă, Dănilă, Iordache, Lupu.

Marcatori: Boghian(’17), Vraciu(’33), Doboș(’35, ’44), Apostu(’43)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.