Fără drept de apel: Ştiinţa Bacău – CSU CSS Galaţi 3:0 (25-23, 25-15, 25-23)


Voleibaliştii de la Ştiinţa Bacău s-au impus în trei seturi în faţa rivalilor de la CSU Galaţi şi au reuşit să câştige seria Nord Est a Diviziei A2, asigurându-şi un adversar mai accesibil pentru play-off şi un eventual meci decisiv pe terem propriu în următoarea fază a campionatului.
În faţa unui public mai numeros decât de obicei, cele două echipe au oferit destule faze spectaculoase, băcăuanii având doi jucători în mare formă: Roberto Lazăr (foarte bun atât în atac, cât şi la blocaj) şi Laurenţiu Marciu, ale cărui servicii devastatoare au adus numeroase puncte importante Ştiinţei. Merită evidenţiată, însă, evoluţia întregii echipe băcăuane şi nu ne rămâne decât să sperăm că tânăra formaţie pregătită de Cornel Păduraru va beneficia de sprijin financiar pentru a reveni în prima ligă.
După cum o arată şi scorul, primul şi ultimul set au fost extrem de echilibrate, cu destule răsturnări de situaţie, dar cu gazdele mai lucide pe finalurile de set. Trebuie remarcat faptul că, în ultimul set, Ştiinţa a făcut 6 puncte consecutive la 10-13 pe serviciul lui Marciu. Echipa băcăuană este virtuală câştigătoare a seriei, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, urmând să aştepte apoi „împerecherile” făcute de Federaţia Română de Volei pentru play-off, acolo unde băcăuanii se vor confrunta cu a doua clasată dintr-o altă serie. Din echipa băcăuană a absentat Eusebiu Ţurcanu, care a fost la Suceava alături de elevii săi de la CSS Bacău, care au susţinut faza interjudeţeană a Diviziei Speranţe.

ŞTIINŢA: Popescu, Gal, Marciu, Blaga, Drăgan, Cartacuzencu. Libero: Iagăru. Au mai jucat: R. Lazăr, Martin, T. Lazăr şi Stănoiu. Antrenor: Cornel Păduraru.

CSU Galați: M. Grigore, Oprea, A. Grigore, Manole, Casvan, Apostu. Libero: Tîrlea. A mai jucat Petrescu. Antrenor: Valerică Jugănaru.

Arbitru 1: Constantin Sumusche (Suceava)
Arbitru 2: Octavian Diaconița (Piatra Neamț)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.