Vlad Caba: „Poate că era mai bine pentru noi dacă Ştiinţa ar fi câştigat la Cluj”


Cu mai puţin de 48 de ore înaintea partidei de miercuri dintre Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău şi HC Odorhei, i-am solicitat antrenorului liderei Ligii Naţionale de handbal masculin un interviu referitor la acest joc.
Rep.: Având în vedere că miercuri joacă ocupanta primului loc cu echipa de pe locul 7, se poate spune că HC Odorhei e favorită ?

Vlad Caba: Sigur că, după poziţiile din clasament, aşa s-ar spune, dar lucrurile sunt mai sensibile. Ştiţi foarte bine că locul 1 poate să devină pe parcursul returului şi 3 şi 4 sau chiar 5, pe când locul 7 poate să urce. Mai simplu spus, există un echilibru valoric între cele două echipe, care cu siguranţă că va face un meci foarte frumos şi echilibrat. Sunt convins că Bacăul îşi doreşte victoria, iar noi ne dorim acelaşi lucru, care ne-ar păstra în lupta pentru titlu. Eu cred că nu se pune problema unui meci între locul 1 şi locul 7, ci a unuia între două echipe care luptă pentru locuri de cupe europene.

Rep.: Se poate spune că echipa dumneavoastră şi-a intrat mai greu în ritm, după jocul cu CSM Satu Mare ?

Vl. C.: Nu suntem nici noi la parametrii pe care ni-i dorim. Eu aş spune că e un lucru normal, după aproape 11 săptămâni de inactivitate competiţională, să nu fim la forma pe care am arătat-o în prima parte a campionatului, iar ăsta e un dezavantaj pentru noi. Dacă am fi jucat meciul în decembrie, când eram într-o formă bună, teoretic şansele noastre erau mai mari.

Rep.: Ca şi Ştiinţa, nici echipa dumneavoastră nu a mutat în această iarnă pe piaţa transferurilor. Nu v-aţi fi dorit niciun jucător din cei rămaşi liberi de contract ?

Vl. C.: Nu pot să spun că nu mi-aş fi dorit, fiindcă şi noi simţim lipsa unui inter stânga, a unui inter dreapta, dacă nu pe prima poziţie, măcar pe a doua pe posturile respective. Dar, clubul are o anumită strategie în ce priveşte lungimea contractelor, valoarea acestora, precum şi referitor la persoana în sine care ar veni la echipă. Din nefericire, n-am găsit persoanele potrivite pe care ni le-am fi dorit noi sau care să corespundă în totalitate cerinţelor noastre în ceea ce priveşte partea financiară, caracterul şi toate celelalte.

Rep.: Se vor întâlni miercuri două echipe care se cunosc foarte bine. În aceste condiţii, ce credeţi că ar putea face diferenţa ?

Vl. C.: Păi, de la starea vremii, până la orice alt amănunt. Eu am văzut ultimul meci al Ştiinţei, de la Cluj, şi pot să spun că aţi făcut un joc foarte bun, în care se putea înregistra orice alt rezultat, chiar şi un egal, chiar şi o victorie a Bacăului. Sunt convins că jucătorii sunt un pic afectaţi după această înfrângere şi poate că ne doream ca Ştiinţa să fi obţinut victoria acolo, ca să abordeze meciul cu noi ceva mai relaxat. Până la urmă, sunt chestiuni care ţin mai mult de psihologie dar, una peste alta, eu consider că şansele sunt de 50-50.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.