DECLARAŢIILE ANULUI 2010


La final de an 2010, Bacăul Sportiv vă prezintă o selecţie cu unele din cele mai interesante sau amuzante, pe alocuri, declaraţii date de cei implicaţi în sportul băcăuan.
Cunoaştem cu totii situaţia cu care se confruntă fotbalul băcăuan. O situaţie care, într-un final, şi-a găsit o soluţie, care însă nu face cinste istoriei fotbalului băcăuan. Echipa fanion a oraşului evoluează acum în Liga a III-a, într-o formulă complet schimbată, cu doar trei jucători cu experientă în componenţa ei. De aici porneşte şi afirmaţia antrenorului Gheorghe Poenaru: „nu poţi să pui struguri anul ăsta şi să ceri vin vechi”, declaraţie care potoleşte într-un fel dorinţa de performanţă imediată, fiind necesară o perioada de formare şi de muncă asiduă, pentru ca fotbalul băcăuan să ajungă acolo unde a fost altădată.

Schimbând puţin registrul, vă prezentăm un exemplu de optimism. Poate puţin exagerat, având în vedere contextul în care a fost lansată declaraţia. Este vorba de managerul echipei belgiene Initia Hasselt, Jef Gaens. Acesta, chestionat cu privire la şansele pe care echipa sa le avea la calificare, după ce Ştiinţa învinsese în Belgia cu 33-25, ne-a declarat: „Întotdeauna trebuie să trăim cu speranţă, nu trebuie decât să înscriem cu 9 goluri mai mult decât Bacăul .” Ce-i drept a început să râdă, punând în evidenţă umorul declaraţiei sale.

Un exemplu de fair-play a fost oferit de antrenorul celor de la Sporting Lisabona, Paulo Faria, care, după ce a eliminat-o pe Ştiinţa în sferturile Challenge Cup chiar la Bacău, în Sâmbăta Mare, a declarat: “Am văzut astăzi pe teren două echipe fantastice. Nu pot fi fericit pentru această calificare, n-aş putea în faţa unui asemenea public şi a unei echipe extraordinare ca a voastră”.

Rămânem la handbal, unde antrenorul echipei de handbal feminin Ştiinţa Bacău, Ion Arsene, a găsit o frază foarte amuzantă menită să explice avalanşa de ratări din meciul susţinut de echipa sa împotriva celor de la HCF Piatra Neamţ: „Dacă ajungi cu mingea la nasul portarului şi nu dai gol, nu mai e vina antrenorului”. Acuma, domnule antrenor, poate că portăriţele de la Piatra Neamţ aveau vreo tactică secretă, menită să vă sperie jucătoarele , când se aflau în situaţie de unu la unu!

O declaraţie mai putin inspirată, şi în acelaşi timp puţin arogantă, a venit din partea antrenorului celor de Sport Club Bacău, Ciprian Panait. După meciul câştigat pe teren propriu în faţa celor de la Petrotub Roman, acesta a găsit de cuviinţă să motiveze absenţa conferinţei de presă a adversarilor săi: „Nu vin, că nu sunt obişnuiţi”. În condiţiile în care antrenorul celor de la Petrotub Roman, Costel Enache, a bifat câteva sute de prezenţe în prima divizie, e greu de crezut că nu ar fi participat măcar o dată la o conferinţă de presă. În schimb, nu a avut nimic împotrivă în a răspunde întrebărilor reporterilor prezenţi la meci în uşa autocarului.

Rămânem tot în curtea celor de la Sport Club Bacău, unde premierele au părut că se ţin lanţ. Spectatorii şi majoritatea ziariştilor prezenţi la meciul băcăuanilor împotriva celor de la Oţelul II Galaţi au observat în timpul meciului faptul că echipa gazdă ar fi evoluat aproximativ trei minute cu doar doi jucători sub 21 de ani, lucru în neconformitate cu regulamentul. Am spus „ar fi evoluat” din cauza faptului că, atât arbitrilor meciului, cât şi observatorilor, nu li s-a părut nimic în neregulă. Astfel, chestionat pe aceasta temă la un post de radio local, preşedintele clubului gălăţean, Marius Stan a declarat: „Probabil că observatorii meciului respectiv se observau unul pe altul !”

În final, antrenorul echipei de volei feminin, Florin Grapă, ne- oferit un exemplu de încredere în propriile forţe bazat şi pe argumente istorice. Referindu-se, după tragerea la sorţi, la viitoarea adversară din Cupa CEV, acesta a declarat: „Şi ce dacă jucăm cu campioana Germaniei ? Noi suntem români şi ne-am luptat cu toţi, ştiţi foarte bine că i-am mai bătut pe nemţi, mai ales în 1945”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.