HANDBAL FEMININ – Retrospectivă 2010: Visând la zăpezile de altădată


Anul 2010 a însemnat, din păcate, o mare deziluzie pentru sportul de echipă care a adus Bacăului cele mai importante trofee, este vorba de handbalul feminin. Revenită în prima ligă sub comanda fostei glorii Gabriela Manea, Ştiinţa Bacău a respirat doar un an aerul primului eşalon, cu toate că impresia generală a fost aceea că handbalistele băcăuane ar fi putut să se salveze.

Din păcate, chiar începutul anului avea să fie unul nefast, în condiţiile în care una din cele mai bune jucătoare ale Ştiinţei, Oana Bondar, a ales să părăsească gruparea care i-a resuscitat practic cariera. A urmat eşecul usturător şi inexplicabil de pe terenul Rapidului, în urma căruia Gabriela Manea şi-a prezentat demisia, iar totul s-a năruit. Noul antrenor Ion Arsene a încercat să salveze ce mai era de salvat, dar tânăra grupare băcăuană a revenit, după numai un sezon, în eşalonul secund. Federaţia Română de Handbal a organizat, la finalul lunii mai, un aşa-numit Turneu de promovare, câştigat de Ştiinţa Bacău, dar totul s-a dovedit a fi doar o cheltuială fără rost. În plus, gruparea băcăuană le-a pierdut, în inter-sezon, pe două dintre cele mai valoroase jucătoare ale sale, Luciana Marin şi Raluca Ivan.

Echipa care, în urmă cu douăzeci şi ceva de ani, era spaima Europei, a ajuns să se zbată din nou în anonimatul eşalonului secund, disputând derby-uri de circumstanţă la Slobozia şi Plopeni. Sigur că există toate şansele ca Ştiinţa Bacău să se califice la turneul pentru promovarea în Liga Naţională. Avem o echipă tânără şi cu potenţial, dar care nu va rezista niciodată în primul eşalon fără transferarea unor jucătoare cu experienţa primei divizii, însă pentru asta trebuie bani. Nu ne rămâne decât să sperăm că se va găsi cineva care să resusciteze handbalul feminin băcăuan, care a adus ani la rând glorie oraşului de pe Bistriţa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.