INTERVIU (3)/ GHEORGHE POENARU: „Ne-ar mai trebui câte un jucător în fiecare compartiment, cu condiţia să fie peste ceea ce avem la ora actuală”


Din ultima parte a interviului realizat cu Gheorghe Poenaru veţi afla care dintre jucătorii tineri ai FCM-ului au făcut cele mai mari progrese, ce urări face tehnicianul băcăuan iubitorilor de fotbal din Bacău şi ce îşi doreşte acesta pentru anul 2011.

Rep.: Pe care dintre jucătorii tineri ai echipei dumneavoastră i-aţi simţit că au crescut cel mai mult de-a lungul turului ?

Gheorghe Poenaru: Foarte mulţi se încadrează la capitolul ăsta, începând de la portarul Stamatin, un copil pe care eu îl cunosc de când lucram la Petroşani şi care s-a maturizat foarte mult apărând meci de meci. În acelaşi context, pot să-i amintesc şi pe jucătorii veniţi de la Willy şi mă refer în mod deosebit la cei doi fundaşi centrali, Lozneanu şi Ursu, care s-au adaptat foarte repede la ceea ce vrem noi şi la obiectivul pe care-l avem. De asemenea, sunt şi jucătorii pe care i-am avut eu şi mă refer în primul rând la Vraciu, care a înţeles că echipa are nevoie de el şi că nu mai e în postura de anul trecut, când nu era mereu titular şi alterna evoluţiile bune cu cele mai puţin bune. Părerea mea, însă, este că Boghian a făcut cel mai mare progres, din toate punctele de vedere. În afara faptului că este al doilea golgeter al echipei, el şi-a respectat foarte bine sarcinile de joc, e un jucător care s-a dăruit total şi a înţeles că trebuie să devină un jucător de bază, un titular.

Rep.: L-a responsabilizat şi banderola de căpitan pe care a purtat-o în absenţa lui Doboş ?

G.P.: Banderola a primit-o ca urmare a comportamentului său. Eu am avut câteva discuţii cu el şi a înţeles foarte repede ce vreau de la el şi ce vrea echipa, iar seriozitatea lui şi modul în care a abordat toate jocurile l-au făcut şi pe Vraciu să fie golgeter şi să formeze un cuplu foarte bun. Din păcate, am mai avut probleme cu accidentările şi mă refer în primul rând la Taban, care a lipsit aproape tot turul, probleme au fost şi cu Huiban, cei doi fiind jucători în care îmi puneam mari speranţe, fiindcă au tot ce le trebuie pentru a se exprima la nivelul pe care-l pretindem noi. Nu în ultimul rând, a fost şi accidentarea lui Doboş, care a contat în economia jocului nostru.

Rep.: V-aţi dori, în vederea returului, vreun jucător care să acopere un post anume ?

G.P.: Sincer să fiu, mi-aş dori în primul rând ca jucătorii mei să fie sănătoşi, pentru că asta e condiţia de bază ca ei să poată evolua la un nivel optim, şi să avem linişte la echipă. Profesional, dacă e să analizăm foarte bine echipa la ora actuală, eu consider că în fiecare compartiment am mai avea nevoie de câte un jucător, dar numai dacă sunt peste ceea ce avem noi. Dacă vom găsi astfel de jucători, îi vom aduce, dacă nu, nu are rost să ne încurcăm şi ne vom descurca aşa, cu ce avem noi şi voi încerca să promovez jucătorii tineri, fiindcă avem 5-6 astfel de fotbalişti, foarte tineri şi foarte buni.

Rep.: Ce vă doriţi pentru anul 2011 ?

G.P.: Mă folosesc de acest prilej pentru a transmite băcăuanilor, şi în mod deosebit susţinătorilor de fotbal, un călduros „La Mulţi Ani!”, multă sănătate, să ne revedem cu bine în retur, unde îmi doresc ca echipa să aibă cel puţin acelaşi parcurs pe care l-a avut în turul campionatului.

Rep.: Şi după vară ?

G.P.: După vară vom vedea, probabil se va trage linie şi se va hotărî noua strategie a clubului şi, în mod deosebit, a fotbalului băcăuan, fiindcă e limpede pentru toată lumea că ceea ce este la ora asta nu e bine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.