Recital de final: FCM Bacău – Cetatea Tg. Neamţ 5-0 (2-0)


FCM Bacău a încheiat en-fanfare turul de campionat, cu o victorie categorică şi frumoasă în faţa ocupantei locului 11 din seria I a Ligii a III-a la fotbal. A fost un joc antrenant, în care oaspeţii au venit să joace şi au făcut-o, în limita posibilităţilor, în timp ce elevii lui Gheorghe Poenaru au arătat o remarcabilă poftă de joc. Am văzut goluri foarte frumoase, dar şi ratări uluitoare, iar din meniu au lipsit doar penalty-urile şi cartonaşele roşii, însă spectacolul a fost unul mai mult decât agreabil.
Show-ul a început în secunda 50 a jocului, atunci când Lipovanu a pus latul strâmb din 6 metri, irosind o ocazie uriaşă. Patru minute mai târziu, Codreanu a şutat frumos, în diagonală, de la 20 de metri lateral stânga, mingea a lovit bara şi a intrat poartă. În minutul 12, oaspeţii au replicat tăios, dar Stamatin a deturnat în corner bomba lui Usturoi, de la 22 de metri. S-a făcut 2-0 în minutul 32, când un şut-centrare al lui Mihălăchioae a ajuns la Boghian, care a marcat cu un şut sec din mijlocul careului advers. În minutul 53, acelaşi Boghian a fost eroul ratării sezonului, trimiţând peste poarta goală de la numai 4 metri. La un sfert de oră după pauză, Boghian l-a găsit pe Vraciu demarcat în careu, iar acesta a înscris un gol superb, cu un şut sub bara transversală a porţii lui Covrig. În minutul 68, o fază frumoasă de atac a gazdelor, cu două devieri cu călcâiul, l-a găsit pe Eudean demarcat pe stânga, a urmat o centrare ideală în careu pentru Vraciu, care a îndeplinit o simplă formalitate pentru 4-0. Ultimul gol al meciului a fost o bijuterie a mezinului Vlad Pavel, care a şutat de la 15 metri direct în vinclul porţii adverse. Oaspeţii au încercat să-şi salveze onoarea pe final, dar Lozneanu le-a refuzat plăcerea unui gol de consolare, respingând de pe linia porţii şutul lui Patrichi.
Aşadar, victorie clară a FCM-ului, care va ierna în postura lideră a seriei I, urmând să înceapă returul în pole-position.
FCM BACĂU: Stamatin – Mihălăchioae, Lozneanu, Ursu, Codreanu – Lipovanu (60 Luncanu), Apostol (65 Bursuc), Apostu, Eudean – Vraciu (69 Curiliuc), Boghian (69 Vl. Pavel). Antrenor: Gheorghe Poenaru.
CETATEA: Covrig (87 Tărăbuţă) – Leuciuc, Ailenei, Zavate, Ploscaru (49 Sobariu) – Caliniuc, Usturoi, Bocăneţ, Petrescu – Isache (72 Leonte), Dăscălescu (67 Patrichi). Preparator fizic: Dumitru Botez.

Un comentariu la „Recital de final: FCM Bacău – Cetatea Tg. Neamţ 5-0 (2-0)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.