Au spart cu greu „autobaza”: S.C. Bacău – FCM Oneşti 1-0 (0-0)


Sport Club Bacău şi-a continuat seria pozitivă de pe teren propriu, cu o victorie chinuită, dar meritată, obţinută în faţa unui adversar care a venit cu scopul precis de a obţine un punct. Cu siguranţă că Sorin Cârţu ar fi fost invidios pe Florin Pavel dacă ar fi asistat la jocul de vineri de pe „Letea”, oneştenii baricadându-se cu sârg în propria jumătate de teren, incursiunile în terenul advers fiind mai rare decât opririle trenurilor în halta Dofteana.
Nu-i vorbă, nici jucătorii lui Ciprian Panait n-au dat dovadă de prea multă inspiraţie atunci când au reuşit să se apropie periculos de poarta inspiratului Ciuclea. Astfel, în minutul 4, băcăuanii au beneficiat de o „indirectă” de la 11 metri, dar Adăscăliţei a şutat în zid. În minutul 25, Drăgan a reluat cu capul din mijlocul careului în portarul advers pentru ca, 12 minute mai târziu, Ciuclea să respingă excelent, de sub bară, şutul lui Bamba.
A fost 0-0 la pauză, iar la reluare băcăuanii au reluat asaltul spre poarta adversă, dar Ciuclea şi lipsa totală de inspiraţie a lui Ungureanu, care a sărit peste minge în loc să pună latul, au făcut ca scorul să rămână nemodificat. Mai mult, în minutul 66, a avut loc o fază dubioasă, oneştenii au scăpat pe contraatac, dar asistentul Bucsi a ridicat fanionul semnalizând ofsaid, decizie la limită care ar putea fi lămurită doar de o eventuală înregistrare video.
Izbăvirea în tabăra gazdelor a venit cu 9 minute înainte de final, atunci când Petrea a avut o incursiune pe partea dreaptă, a pătruns în careul advers până aproape de linia de fund şi, în locul unei centrări la care se aştepta toată lumea, e expediat balonul în vinclul opus al porţii oneştenilor. Oaspeţii au avut o izbucnire nervoasă după înscrierea golului, probabil pentru alte faze, iar Chirilă a văzut cartonaşul roşu pentru proteste, decizie luată cu prea multă uşurinţă de arbitrul braşovean Kiuţă fiindcă, dacă ar fi eliminaţi toţi cei care protestează în timpul meciului, nu s-ar mai termina niciun meci. Conform celor auzite din tribună, se pare că pe sensibilul fluieraş braşovean l-ar fi oripilat interpelarea „”câţi bani ai luat?”.
Aşadar, succes in extremis al gazdelor, lipsite de inspiraţie în multe momente, în timp ce oneştenilor le vine mănuşă zicala „atunci când îţi propui puţin, obţii puţin”. În cazul de faţă, nimic.
S.C. BACĂU: Satco – Dediu (46 Răduţoiu), Geamăn (20 Vasiliu), Matei, Dobârceanu – Adăscăliţei, Bamba – Drăgan, Petrea, Pricop (76 Doicaru) – Ungureanu (68 Roncea). Antrenor: Ciprian Panait.
FCM ONEŞTI: Ciuclea – Dima, Agheorghiesei, Postolică (88 Baboi), Mihăieş, Popa – Corman, Chirilă, Brăescu, Pântea (75 Lupu) – Talpan (82 Botezatu). Antrenor: Florin Pavel.

Arbitru: Mihai Kiuţă. Asistenţi: Dragoş Ilie (Braşov) şi Imre-Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.