Punct smuls cu forcepsul: Ştiinţa Bacău – CSM Slobozia 24-24 (14-11)


Meci dramatic duminică dimineaţa, în Sala sporturilor din Bacău, în cadrul etapei a VIII-a a Diviziei A la handbal feminin. Ştiinţa Bacău avea nevoie de victorie pentru a ţine aproape de lidera clasamentului, CSM Ploieşti, dar şi pentru a se distanţa de una din contracandidatele la promovare, CSM Slobozia.
Deşi au condus timp de 50 de minute, elevele lui Ion Arsene au avut pe final o cădere absolut inexplicabilă, n-au mai găsit soluţii în faţa unei defensive foarte bine organizate şi doar bunăvoinţa arbitrilor Harabagiu şi Stănescu a făcut ca băcăuancele să obţină un punct.
Ştiinţa a început bine jocul, s-a desprins chiar şi la 5 goluri (10-5, în minutul 16), după care oaspetele au revenit, s-au apropiat la un gol, dar băcăuancele au terminat prima repriză cu un avantaj de 3 goluri.
Spre deosebire de jocul cu CSM Ploieşti, gazdele au început bine repriza secundă, au avut din nou 5 goluri avans (19-14, min. 40), moment din care a început degringolada. Cravaşate de pe margine de temperamentalul antrenor Marian Simion, ialomiţencele au recuperat punct cu punct, izbutind să preia conducerea în minutul 55, 23-22. De aici, arbitrii au simţit nevoia să dea o mână de ajutor echipei gazdă, oprind atacurile echipei oaspete din diverse motive, mai mult sau mai puţin acoperite de regulament, iar în minutul 57 au dictat eliminare la banca tehnică a formaţiei ialomiţene, pentru proteste. Ştiinţa a izbutit doar să egaleze, însă oaspetele au preluat din nou conducerea, Bacăul a egalat din nou şi, cu 44 de secunde înainte de final, CSM Slobozia a avut atacul. Extrema dreaptă Leahu a călcat semicercul, iar Laura Chiper a aruncat în bara transversală de la circa 12 metri în ultima secundă a meciului.
Rezultatul de egalitate din acest joc va face ca formaţia CSM Ploieşti să se desprindă la 2 puncte în fruntea clasamentului, însă, în etapa viitoare, prahovencele se vor deplasa la Slobozia, unde gazdele au forţa de a câştiga şi de a încinge lupta pentru promovare.
Marcatoare
ŞTIINŢA BACĂU: Matei (7), Vântu (4), Chiper (4), Burghel (4), Vâlcu (2), Chelaru (2), Ilişescu (1).
CSM SLOBOZIA: Băeşu (11), Leahu (3), Balcan (2), Popescu (2), Simion (2), Goanţă (2), Stănciulescu (2).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.