Arbitraj şmecheresc


Partida dintre Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău şi HCM Constanţa a fost arbitrată de cuplul considerat cel mai valoros din ţara noastră, format din Constantin Din şi Sorin Dinu, care conduseseră, cu trei zile în urmă, meciul de Champions League dintre Cehovski Medvedi şi Kadetten Schaffhausen.
Se pare că drumul în Rusia nu le-a priit celor doi, fiindcă prestaţia lor din Sala Sporturilor din Bacău a lăsat mult de dorit. Bucureştenii au fluierat „la alibi”, orientându-se în funcţie de rezultat dar, în cele mai multe rânduri, au dezavantajat echipa gazdă.
Astfel, în prima repriză, au dictat eliminare la Gurkovsky deşi autorul faultului fusese Sipos, decizie care a făcut ca pivotul ucrainean să fie descalificat foarte devreme, în minutul 36, pentru trei eliminări.
În minutul 21, la 11-10 pentru oaspeţi, băcăuanii declanşaseră un contraatac, oprit pentru o forţare imaginară fluierată la acelaşi Gurkovsky.
Ştiinţa a primit prima aruncare de la 7 metri abia în minutul 36, deşi, până atunci, fuseseră cel puţin două situaţii în care pivotul Bacăului era în situaţie iminentă de gol iar adversarii se apărau în semicerc.
Cea mai grosolană eroare a arbitrilor bucureşteni s-a produs, însă, în minutul 54, la 23-22 pentru Ştiinţa, HCM Constanţa fiind în inferioritate numerică, atunci când, după o decizie care acorda mingea gazdelor, Băiceanu a luat balonul şi l-a aruncat ostentativ în poarta băcăuanilor. Ei bine, deşi în astfel de situaţii, regulamentul prevede acordarea cartonaşului roşu pentru „aruncarea sau îndepărtarea mingii, într-o manieră demonstrativă, după o decizie a arbitrilor”, cei doi fluieraşi cu ecuson EHF n-au dictat nimic !!!

13 comentarii la „Arbitraj şmecheresc”

  1. Azi „trebuia” sa castige Stiinta. Ca acest lucru sa sa intample trebuia sa faca „greseli” in defavoarea gazdelor dar e o adevarata arta sa stii cand sa ajuti echipa care trebuia sa castige. D-ul Costin va admir mult dar nu era necesar sa veniti cu acest articol, va rog sa ramaneti un profesionist, lasati pe altii sa faca jocurile murdare. Sunt un fan handbal, un fan Stiinta si incerc sa gandesc normal in tara asta, nu stiu cat o sa mai rezistam sa gandim normal si obiectiv. Mare pacat de munca tuturor sportivilor indiferent la ce club joaca.

    1. Vă mulţumesc pentru aprecieri, dar eu nu fac jocurile nimănui. Sunt nişte simple constatări, însoţite de exemple concrete. Indiferent de cine şi ce ar spune, faza din final cu Băiceanu aruncând mingea în faţa lui Constantin Din şi neprimind nicio sancţiune este revoltătoare.

  2. Nu sunt de acord ca ne-au dezavantajat astazi arbitrii. Au fost decizii care pot fi considerate gresite, dar in ambele directii. Cred ca e penibil sa ne plangem de arbitrajul de azi. Eu chiar am avut impresia ca in unele momente au dat acel 5% pt. noi.

  3. ms tu ai vazut alt meci sau efectiv nu te pricepi deloc…nu ma erijez in mare cunoscator dar au fost cateva decizii,in special ale.domnului dinu(cu d mic) absolut revoltatoare….

    1. Nu am vazut alt meci si s-ar putea chiar sa nu fiu pe langa fenomen. Daca ne-am uita impreuna la o inregistrare a meciului acum, cand nu mai suntem la cald, s-ar putea sa-mi dai dreptate, cum s-ar putea sa-mi dau seama ca poate n-au fost 5% pt. noi. Cu siguranta iti spun insa ca nu s-a tras vizibil impotriva noastra. Sunt convins ca daca orice arbitru vrea sa te faca intr-un meci cu cei de la Constanta, te face de n-ai nicio sansa si nici nu-ti dai seama. De exemplu, la faza cu Baiceanu se putea da mai curand gol decat eliminare. Acolo au gresit clar ai nostri. Hai sa nu fim ca ultrasii de la fotbal, sa nu ne plangem ca ne fura arbitrii pe fata cand se fac doar greseli in ambele directii.

  4. Stimate domn,
    Referitor la arbitrajul d-lor Din si Dinu, pot spune ca per total, au acordat minim 5% gazdelor; in acest sens, sunt cateva faze edificatoare: in prima repriza, pe final, Manea a lovit evident un adversar in faza ofensiva(la ultimul atac al Stiintei), fara a fi acordat fault in atac, desi se impunea si cartonas rosu; la 22-22, Rotaru a inscris pe contraatac dupa ce a facut 5 pasi(golul a fost validat); imediat dupa, toma a fost agatat de brat si nu s-a dat 7m; la faza cu Baiceanu, Tamas a scapat mingea din mana, iar Baiceanu a luat-o si a aruncat-o in poarta( deci nu prea se impunea vreo sanctiune – cf regulamentului se putea acorda gol!!!!!); au fost si decizii in defavoarea stiintei, dar vorba lui Marian, trebuie sa fii „meserias” ca sa poti lasa impresia potrivita…..

  5. Arbitrii nu îţi pot scoate mingea din plasă de fiecare dată când marchezi.Constanţa ar fi câştigat dacă le mergea poarta şi Ştiinţei- nu.
    Succes,HCM, in Cupele Europene,deşi parcă nici acolo nu mai sunteţi cei de anul trecut…

  6. loio am reusit sa gasesc pe youtube o inregistrare cu finalul reprizei 1…..uita-te si tu, la secunda 6.31 e faultul incriminat de tine la Manea….daca ala e de rosu eu nu mai vin la sala in viata mea si in plus dau de baut 3 sticle de vin,daca e invers dai tu o cola ?

    1. Misule, ai o cola de la mine si 3 sticle de vin; de unde eram eu, mi s-a parut o lovitura intentionata; rosu nu a fost, dar fortare….Oricum, nu mergem la sala pentru arbitri, ci pentru spectacolul sportiv; din pacate, uneori spectacolul e stricat de acestia; din fericire, la acest meci nu a fost cazul. Sa auzim de bine!

  7. 🙂 e ok . intr-o buna zi poate o sa „cioplim” o sticla de vin impreuna. stii insa ce ma intriga ? la o victorie cu campioane HCM sunt 3 mesaje de felicitare si 10 care incrimineaza arbitrajul,apoi la o infrangere cu Resita efectiv se trage cu de toate in baieti !
    Nu realizam ca oamenii aia sunt singurii care fac efectiv performanta sportiva in Bacau (vorbim de sporturile de echipa masculine) iar asa e in sport ,uneori castigi alteori pierzi….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.