Gabriel Armanu: „Sper să ne păstrăm invincibilitatea pe teren propriu în faţa constănţenilor”


Cu o zi înaintea marelui meci împotriva campioanei României la handbal masculin, i-am solicitat antrenorului principal al Ştiinţei Municipal Dedeman Bacău un interviu referitor la această întâlnire.
Rep.: La ce să ne aşteptăm în meciul de duminică?
Gabriel Armanu: Un meci cu HCM Constanţa e unul de mare luptă, aşa cum au fost toate celelalte întâlniri dintre cele două combatante şi rămâne ca, la momentul jocului, jucătorii noştri să fie foarte bine motivaţi. De această dată va trebui să facem un tot unitar alcătuit din dorinţa lor de afirmare, dorinţa de arăta lumii ca eşecurile de până acum au fost o întâmplare, plus susţinerea publicului, fiecare parte trebuie să aibă aportul ei.
Rep.: Cât de mult s-au schimbat datele problemei de la victoria în faţa Constanţei din luna august?
G.A.: Un turneu amical e un turneu amical şi acel turneu ne-a făcut să nu mai fim atât de circumspecţi în timpul campionatului, aşa cum o făcusem până la acea competiţie. Deja aveam victorii împotriva echipelor importante din campionat, poate mulţi ne vedeau deja campioni, poate că o parte dintre noi s-au relaxat şi aceste lucruri nu au fost benefice echipei noastre. În schimb, în tabăra adversă s-a făcut o mutare foarte importantă şi foarte bună, pirn numirea lui Eden Hairi ca antrenor principal. E un tip muncitor, care a stat până acum în umbră, dar a avut de la cine învăţa şi, aşa cum îl cunosc eu, îşi face treaba foarte bine. El le-a dat frâu liber jucătorilor, i-a lăsat să creeze şi rezultatele deja se văd.
Rep.: Aşadar, se vede un progres în evoluţia lor după demiterea lui Cvetkovic ?
G.A.: Părerea mea e că singura lor problemă era de ordin psihologic, toată lumea spunea că jucătorii nu erau lăsaţi să joace ce ştiau, li se impunea altceva şi, din acest punct de vedere, Eden Hairi a fost inspirat. În orice caz, un joc împotriva Constanţei e un meci împotriva echipei care ne reprezintă în Champions League, împotriva campioanei en-titre şi un meci pe care-l vom trata cu cea mai mare seriozitate. Sper ca şi după meciul de duminică să rămânem invincibili pe propriul teren în faţa celor de la HCM Constanţa.
Rep.: În final, vă rog să transmiteţi un mesaj publicului băcăuan.
G.A.: Mesajul meu rămâne acelaşi. Avem un public cald, care ne susţine şi sper să o facă atât în momentele favorabile, cât şi în cele nefavorabile nouă. Să ne susţină de la minutul zero până la minutul 60, iar la final să plece acasă mulţumiţi de spectacolul agreabil la care au asistat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.