Trei puncte pentru victorie şi un nou sistem de desfăşurare în campionatul de volei


Sâmbătă, 2 octombrie, porneşte la drum sezonul oficial 2010-2011 al eşalonului de elită din voleiul feminin, cu o serie de noi prevederi regulamentare.
Astfel, clasamentul se va întocmi pe baza punctelor obţinute astfel:
– 3 puncte pentru joc câştigat cu 3-0 sau 3-1;
– 2 puncte pentru joc câştigat cu 3-2 ;
– 1 punct pentru joc pierdut cu 2-3 ;
– 0 puncte pentru joc pierdut 0-3 sau 1-3.
În ceea ce ce priveşte sistemul de desfăşurare al campionatului, în faza I, cele 12 echipe vor juca în etape săptămânale, fiecare cu fiecare, tur şi retur.
În faza a II-a, în funcţie de locul ocupat în clasamentul general, la încheierea fazei I, echipele vor fi împărţite în două grupe. Echipele clasate pe locurile 1-8 vor juca în grupa pentru desemnarea echipei campioane, în sistem play-off, iar echipele clasate pe locurile 9-12 în grupa care va stabili cele două echipe ce vor retrograda în divizia A2, în sistem play out.
Play-off-ul va cuprinde, de asemenea, trei faze, după cum urmează:
– faza I Echipele vor juca după sistemul „cel mai bun din 3 jocuri”. Primul joc se va disputa la echipa mai bine clasată, următorul joc se va disputa la echipa mai slab clasată, iar dacă este cazul, ultimul joc se va disputa la echipa mai bine clasată. În cazul în care echipa mai slab clasată câştigă faza, aceasta va prelua poziţia în clasament a echipei mai bine clasate. La finalul acestei faze, echipele vor fi împărţite în două grupe: 1– 4 si 5 – 8 .
– faza a II-a Echipele din grupa 5-8 vor juca după sistemul „cel mai bun din 3 jocuri”, ca în faza I. Echipele din grupa 1-4 vor juca după sistemul „cel mai bun din 5 jocuri”. Primele două jocuri se vor disputa la echipa mai bine clasată, următoarele două jocuri la echipa mai slab clasată ,iar dacă va fi cazul, ultimul joc se va disputa la echipa mai bine clasată.
– faza a III-a În această fază, echipele câştigătoare în faza a II-a vor juca între ele, iar învinsele între ele. În grupa 1-4 se va juca după sistemul „cel mai bun din 5 jocuri”, la fel ca în faza a II-a. În grupa 5-8 se va juca după sistemul „cel mai bun din 3 jocuri”, la fel ca în faza I.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.