Declaraţii după S.C. Bacău – Ceahlăul 0-0


Antrenorul principal al formaţiei băcăuane a fost foarte succint în declaraţia sa referitoare la meciul cu Ceahlăul: „Sunt mulţumit de jocul echipei, dar nu şi de rezultat.” Rugat să detalieze nemulţumirea vizavi de rezultat, tehnicianul echipei băcăuane a precizat: „Eu întotdeauna trebuie să câştig, chiar dacă sunt meciuri amicale sau oficiale.”
De partea cealaltă, antrenorul Ceahlăului, Marin Barbu, a spus: „A fost un joc bun de antrenament, în care ambele echipe au făcut o risipă mare de efort, chiar dacă a fost atât de cald. Sunt mulţumit de angajamentul băieţilor mei şi felicit echipa din Bacău, care ne-a pus probleme. Una peste alta, mă bucur că am venit şi am avut parte de un asemenea joc. Cu acest lot şi cu jocul pe care l-am văzut azi, Sport Club Bacău ar putea face uşor pasul spre Liga a II-a, dar asta ar depinde şi de organizarea clubului.”

4 comentarii la „Declaraţii după S.C. Bacău – Ceahlăul 0-0”

  1. CLUBURILE CARE AU “UMBLAT” LA FORMA JURIDICĂ NU POT PROMOVA ÎN URMĂTORII 3 ANI
    Interzis în Liga 1 !
    Federaţia Română de Fotbal a ţinut să facă precizări cu privire la modificările survenite în manualul UEFA de licenţierea cluburilor profesioniste în ceea ce priveşte capitolul juridic. Astfel, cluburile care au făcut modificări ale formei juridice, ” cu scopul facilitării calificării ca urmare a rezultatelor sportive şi/sau în scopul facilitării primirii licenţei în detrimentul integrităţii competiţiei”, începând cu data de 1 ianuarie 2010, nu vor putea obţine licenţa pentru Liga 1 în următorii 3 ani. Această nouă condiţie este extrem de severă sub incidenţa acesteia intrând schimbarea sediului, modificarea denumirii sau a culorilor şi schimbul de acţiuni între cluburi. Cel mai clar exemplu este cel al nou înfiinţatului club UTA 1945, care a preluat locul în Liga 2 de la Fortuna Covaci, dar care va avea dreptul să promoveze în Liga 1 d-abia în sezonul 2013-2014. Însă, clubul arădean nu este singurul în această situaţie, astfel că promovarea va fi o afacere destul de complicată. Iată textul complet al precizărilor făcute de forul de la Casa Fotbalului:
    Regulamentul UEFA de licenţiere a cluburilor şi de fair-play financiar, ediţia 2010, intrat în vigoare la data de 1 iunie 2010, prevede la art. 12 – Definiţia solicitantului de licenţă – următoarea noutate:
    ….
    2. Calitatea de membru şi relaţia contractuală (dacă este cazul) trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului pentru care se acordă licenţa – de cel puţin trei ani consecutivi. Orice modificare a formei juridice a clubului sau a structurii societăţii comerciale (cum ar fi modificarea sediului, modificarea denumirii sau culorilor clubului sau transferarea acţiunilor între cluburi diferite) survenită în această perioadă în scopul facilitării calificării ca urmare a rezultatelor sportive şi/sau în scopul facilitării primirii licenţei în detrimentul integrităţii competiţiei va fi considerată drept o întrerupere a calităţii de membru sau a relaţiei contractuale (unde este cazul), în sensul prezentei prevederi.
    Această nouă interpretare a regulii celor trei ani consecutivi ca membru afiliat împiedică un club, care va promova în Liga I la sfârşitul sezonului 2010-2011, să solicite licenţa pentru sezonul 2011-2012 dacă a apelat la acte juridice legale, după data de 1 iunie 2010, prin care s-a facilitat participarea primei echipe a clubului respectiv într-un eşalon competiţional superior, adică a participat în Liga a 2-a, deşi, din punct de vedere sportiv, în sezonul 2010-2011, ar fi trebuit să participe în Liga a 3-a.
    De asemenea, cluburile incluse în programul de licenţiere (cele 18 cluburi din Liga I şi cele 10 cluburi din Liga a 2-a, clasate pe locurile 1-5 la finele turului ediţiei 2010-2011) nu vor putea solicita licenţa pentru sezonul competiţional 2011-2012 dacă au apelat la acte juridice legale, după data de 1 iunie 2010, cum ar fi cesiuni, divizări sau altele asemenea, cu scopul de a facilita primirea licenţei.
    Consecinţa acestei noi reglementări este că, începând cu data de 01 iunie 2010, cluburile care obţin dreptul de participare în competiţie, sezonul 2010-2011, într-un eşalon superior prin comasare sau cesiune, vor putea solicita licenţa pentru a participa în Liga I după trei ani, respectiv începând cu sezonul 2013-2014. prosport
    In concluzie, nici SC Bacau (preluarea locului Mesagerului si schimbarea conducerii administrative, denumirii, sediului, culorilor etc), nici FCM Bacau (schimbari de actiuni – Lv. Goian, modificare de capital etc) nu ar putea promova mai repede de 3 ani !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.