INTERVIU/Gabriel Armanu: „Unitatea şi coeziunea de grup ne vor face greu de învins”


La finalul Memorialului „Mihai Mironiuc”, disputat la Suceava, i-am solicitat antrenorului principal al Ştiinţei un interviu, pentru a afla opinia lui vizavi de stadiul în care se află echipa cu patru săptămâni înaintea debutului campionatului.
Rep.: Care ar fi aspectele pozitive pe care le-aţi constatat după acest turneu?
Gabriel Armanu: Am reuşit să ne îmbunătăţim în ultimele meciuri replierea, iar în ultimele partide jucătorii au făcut-o ca la carte. Aş menţiona apoi apărarea, au fost destule situaţii în care adversarii au găsit destul de greu drumul spre poarta noastră. În ceea ce priveşte contraatacul şi faza a doua, acestea au fost şi înainte armele noastre forte şi am mizat în continuare pe ele, jucătorii achitându-se foarte bine de sarcini la aceste capitole. Sincopele noastre în primele două meciuri au fost replierea şi apărarea.
Rep.: Unde credeţi că ar mai fi de lucru?
G.A.: Spuneam ieri că am ajuns cam la 80% din ceea ce ne dorim, deci mai este până să ajungem la 100%. Mai este de lucru la relaţiile dintre jucători, iar pe faza de atac aşteptăm mai mult de la linia de 9 metri, pentru a nu ajunge ca şi în ceilalţi ani, să fim nevoiţi să finalizăm numai de la semicerc. Golurile de la distanţă îţi dau aer, îţi dau curaj şi, coroborate cu apărarea, contraatacul şi faza a doua, pot face lucrurile mai simple. Trebuie să căutăm să greşim cât mai puţin, iar jucătorii să dea dovadă de dăruire şi să aibă o mentalitate de învingători. Ei trebuie să înţeleagă că tot ce fac, fac pentru ei, apoi pentru noi ca şi grup şi în final pentru suporteri şi pentru cei care ne finanţează.
Rep.: Care e situaţia celor doi străini pe care i-aţi avut în probe la turneul de la Suceava.
G.A.: Cu Adrian Sipos vom semna, mai mult ca sigur, un contract, cel mai probabil în cursul zilei de luni. În ceea ce-l priveşte pe lituanianul Zilvinas, rămâne să-l mai urmărim o zi-două la antrenamente, deci cel târziu marţi vom hotărî dacă va rămâne sau nu.
Rep.: Care e atmosfera din cadrul lotului şi cum s-au integrat noii veniţi ?
G.A.: Atmosfera e bună, chiar am convenit cu toţii că tot ce disutăm sau ce facem în timpul meciurilor sau antrenamentelor n-o luăm în nume personal. Vrem să facem un grup unit aşa cum am fost şi în trecut, astfel va fi foarte greu să fim învinşi şi va fi foarte greu să apară breşe, în momentul care vei fi alături de colegul care a greşit fiindcă, la un moment dat, cu toţii greşim. Eu ţin foarte mult la unitate, la coeziunea de grup, iar la noi fiind jucători destul de apropiaţi ca vârstă, nu-i împiedică nimic să fie un grup foarte unit.

Un comentariu la „INTERVIU/Gabriel Armanu: „Unitatea şi coeziunea de grup ne vor face greu de învins””

  1. Felicitari ptr ceea ce ati facut pana acum si sa mergeti pana la capat cu baietii tineri si dornici de afirmare. Nu mai aduceti lepre care sa stea 2-3 ani sa se umple de bani si sa fuga la alte echipe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.