FCM Bacău – Gloria Buzău 3-0 (1-0): Care e în Liga a II-a şi care în a III-a ?!


Începută cu o oră mai târziu decât era programată, din cauza întârzierii oaspeţilor, partida amicală dintre FCM Bacău şi Gloria Buzău n-a făcut decât să ne amărască şi mai tare, fiindcă elevii lui Gheorghe Poenaru au dominat copios echipa care le-a luat locul în eşalonul al doilea la masa verde.
Cu formulă de start în care tinereţea unor jucători ca Mihălăchioaie, Luncanu sau Vraciu s-a îmbinat eficient cu experienţa lui Apostol, Codreanu şi Doboş, băcăuanii au dominat autoritar primul mitan, reuşind, însă, să înscrie, abia pe finalul reprizei. Astfel, în minutul 44, Marius Doboş a transformat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, expediind balonul în dreapta portarului Sârbu.
La pauză, FCM-ul a făcut mai multe schimbări, Gloria a atacat insistent în primul sfert de oră al reprizei secunde, irosind şi două ocazii uriaşe, prin Smedescu şi Lupu, ambii scăpaţi singuri spre poarta adversă. Cu toate acestea, tot băcăuanii au fost cei care au înscris, în minutul 67, când Curiliuc a valorificat cu o precisă lovitură de cap centrarea lui Lipovanu. Şapte minute mai târziu, Bursuc a închis tabela, speculând o respingere greşită a defensivei adverse. Pe final, doar coechipierul Bejan, cu o pasă un pic prea plasată spre colţul porţii, i-a mai dat emoţii goalkeeperului băcăuan Stamatin, care a intervenit salutar.
Victorie meritată, la scor de forfait, a FCM-ului, formaţie care, cu trei săptămâni înainte de debutul campionatului, arată promiţător demonstrând, dacă e să judecăm după jocul arătat împotriva Gloriei Buzău, că locul ei nu era în eşalonul al treilea.
FCM BACĂU: Roca – Codreanu, Lozneanu, I. Ursu, Eudean – Luncanu, Mihălăchioaie, Apostol, Doboş – Boghian, Vraciu. Au mai jucat: Stamatin, Curiliuc, Lipovanu, Huiban, Agheorghiesei, Bejan, Bursuc, Lupu, Întuneric, Furtună, Pavel şi Vl. Scânteie. Antrenor: Gheorghe Poenaru.
GLORIA BUZĂU: Sârbu – C. Puşcă, C. Marin, Scarlat, L. Ştefan – G. Cruceru, Otvos, Lucan, C. Ursu – Ungureanu, Smedescu. Au mai jucat: Budur, Lupu, Moise, M. Puşcă, M. Ştefan, Chimir şi I. Ionescu. Antrenor: Mihai Ciobanu.

Un comentariu la „FCM Bacău – Gloria Buzău 3-0 (1-0): Care e în Liga a II-a şi care în a III-a ?!”

  1. FCM – Gloria Buzau = 3-0. La meci a asistat şi Dumitru Sechelariu, care a declarat că este mulţumit de echipă. Patronul galben-albaştrilor a lăsat să se înţeleagă că nu este exclus ca FCM să joace chiar în eşalonul secund, în cazul în care nu vor exista destule echipe pentru a completa cele două serii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.