Atletism: Cristian Vorovenci şi Bianca Perie, protagoniştii „naţionalelor” de seniori şi tineret


Campionatele Naţionale de atletism pentru seniori şi tineret, desfăşurate vineri şi sâmbătă la Bucureşti, pe stadionul „Dinamo”, au adus o recoltă de medalii destul de bogată atleţilor băcăuani.
Performerul competiţiei a fost, fără îndoială, semifondistul Cristian Vorovenci (Ştiinţa Bacău), care a devenit dublu campion naţional. El s-a impus mai întâi în proba de 1500 de metri, cu timpul de 3:48.27 pentru ca, apoi, să câştige şi proba de 800 de metri, în 1:48.19. Este de menţionat faptul că, la 800 de metri, Vorovenci l-a învins cu numai şase sutimi de secundă pe Ioan Zaizan (Ştiinţa Bacău).
În proba feminină de aruncarea ciocanului, Bianca Perie (SCM Bacău) a avut o serie de excepţie, reuşind nu mai puţin de patru aruncări peste 71 de metri! De altfel, cea de-a treia a fost cea mai bună, 73,52 metri, atleta băcăuană cucerind titlul naţional de seniori şi tineret, stabilind şi un nou record naţional de tineret.
În proba feminină de prăjină, Lavinia Scurtu (SCM Bacău) a reuşit să sară 3,30 metri, rezultat cu care a devenit campioană naţională de tineret şi vicecampioană la senioare.
Un podium cu doi băcăuani a avut şi proba masculină de suliţă. Astfel, Alexandru Crăescu (SCM Bacău) s-a clasat primul la tineret şi al doilea la seniori, cu o performanţă de 69,41 metri, în timp ce George Neculau (SCM Bacău) a aruncat 68,88 metri, clasându-se al doilea la tineret şi al treilea la seniori.
În proba masculină de disc, Claudiu Rusu (SCM Bacău) a devenit campion naţional de tineret şi a obţinut locul 3 la seniori, cu o aruncare de 47,45 metri.
Ştafeta de 4×400 de metri a SCM Bacău (Mihai Cârstea, Andrei Măriuţă, Vlad Vrânceanu, Adrian Mutu) a ocupat locul 3 la tineret, cu timpul de 3:22.61.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.