Gheorghe Poenaru despre Uruguay – Franţa 0-0


După cum era de aşteptat, nicio echipă nu a riscat, deoarece punctele puse în joc în primele meciuri sunt foarte importante şi a contat mult şi rezultatul de egalitate înregistrat în meciul Africa de Sud-Mexic.
Din păcate, Franţa a arătat acelaşi joc ca şi în preliminarii şi în meciul de baraj cu Scoţia, pe care l-a câştigat nemeritat. Au jucat cu Anelka vârf împins, au încercat să creeze superioritate la mijlocul terenului prin Toulalan şi Gourcuff dar, deşi este formată din jucători de mare valoare, naţionala Franţei nu alcătuieşte o adevărată echipă. Sigur că, în meciurile următoare, evoluţia lor se poate schimba fiindcă, aşa cum spuneam, sunt jucători foarte valoroşi.
Uruguay-ul a arătat ca o echipă destul de organizată, motivată, dar nu cred că are veleităţi de a urca mai mult de faza grupelor. În afară de cei doi atacanţi, Suarez şi Forlan, sud-americanii nu au alţi jucători de clasă şi această echipă nu se compară cu cea din perioada lui Francescoli.
A fost un joc tacticizat de ambele părţi, echipele au mizat pe o eventuală greşeală a adversarului, care nu s-a produs.
Din această grupă, surpriza plăcută mi s-a părut Africa de Sud, echipă care, împinsă de la spate de public şi de sâcâitoarele vuvuzele, ar putea ataca locul 2, fiindcă eu cred că Franţa rămâne favorită.
Mă aştept ca meciurile din prima etapă a grupelor să fie cam de aceeaşi factură. În momentul în care se vor juca meciurile decisive pentru calificare, cred că vom vedea jocuri mult mai spectaculoase.
Foto:fifa.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.