EXCLUSIV/ Otto Heel: „Cu mai multă atenţie, se putea obţine o performanţă de excepţie”


La final de sezon handbalistic 2009-2010, Bacăul Sportiv realizează o serie de interviuri cu persoanele implicate în activitatea echipei care, la ora actuală, aduce cei mai mulţi suporteri pe arenele sportive băcăuane, este vorba de Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău.
Începem această serie cu antrenorul care a condus această formaţie mai bine de jumătate de sezon şi care a fost demis la începutul lunii aprilie, după eliminarea suferită în sferturile de finală ale Challenge Cup, în faţa portughezilor de la Sporting Lisabona.
Rep.: Cum caracterizaţi evoluţia echipei în sezonul 2009-2010?
Otto Heel: Eu consider că echipa s-a prezentat la un nivel corespunzător, iar locul pe care l-a ocupat la final îl consider meritat. Cu mai multă atenţie, se putea obţine o performanţă de excepţie, un loc 2, în condiţiile în care nu ratam punctele cu Pandurii şi ale egalurilor suprinzătoare cu Timişoara şi Dinamo. Vizavi de lotul care a fost la îndemâna băncii tehnice, cred că locul 4 este un loc meritat.
Rep.: Ce credeţi că i-a lipsit echipei pentru o clasare mai bună?
O.H.: Probabil că o bancă mai lungă şi mai valoroasă. Condiţiile au fost bune, dar lotul de jucători pentru a ocupa un loc 3 trebuia să fie mult mai valoros.
Rep.: Vă rog să detaliaţi posturile care ar fi trebuit acoperite mai bine.
O.H.: La nivelul liniei de 9 metri am resimţit lipsa cea mai mare, prin faptul că am avut un singur inter adevărat, Igor Moskalenko. Mai e şi Sandu Iacob, care este un inter, dar care nu mai are vigoarea tinereţii, în schimb are ştiinţa şi experienţa care l-au făcut să fie foarte util echipei. Vizavi de Ghiţă, el este încă crud, când va căpăta experienţă şi va fi cu mintea matură, atunci el va fi mult mai eficient. La nivelul conducătorului de joc, accidentările lui Rotaru şi mai apoi a lui Ignat au influenţat negativ evoluţiile echipei în retur.
Rep.: Consideraţi că vi s-a făcut o nedreptate, atunci când aţi fost demis?
O.H.: Da, consider că a fost o decizie pripită, care n-a avut nicio fundamentare. Nu numai că nu mi s-a motivat această decizie, dar n-a fost loc nici măcar de o analiză sau o discuţie vizavi de situaţia de la echipă. Dar nu-i de mirare ce s-a întâmplat, dacă ne uităm la ce se întâmplă acum în ţara asta.
Rep.: Consideraţi că Ştiinţa va mai propune vreun jucător la echipa naţională în viitorul apropiat ?
O.H.: În viitorul apropiat, nu cred. Cei tineri trebuie să mai acumuleze experienţă timp de 2-3 ani, să se maturizeze inclusiv vizavi de parametrii somatici. Momentan, ei reprezintă doar soluţii pentru reprezentativa de tineret.
Rep.: Ce planuri de viitor aveţi, reveniţi curând în handbal?
O.H.: Nu ştiu încă, deocamdată vreau să mă echilibrez psihic după tot ce s-a întâmplat la Bacău, fiindcă, repet, mi s-a făcut o nedreptate pe care n-o meritam.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.