MĂSCĂRICII

În afara jucătorilor de la FCM Bacău şi Victoria Brăneşti, care au oferit astăzi un meci spectaculos, peste media Ligii a II-a, au mai existat şi alţi protagonişti ai partidei, atât în teren, cât şi în tribune.
Să începem cu cel din teren. Nu sunt deloc adeptul teoriilor conspiraţiei, dar a fost cât se poate de evident că arbitrul clujean Mihai Prodan a venit cu temă astăzi la Bacău. Că a luat absolut toate deciziile mărunte în favoarea oaspeţilor, mai treacă-meargă. Dar ce a făcut escrocul în ultimul sfert de oră are iz de penal.
A fost mai întâi intervenţia lui Bar asupra băcăuanului Adrian Câmpeanu, scăpat singur, la care Prodan a închis ochii. Nu numai că vârful băcăuan a fost secerat, dar a şi fost accidentat, fiind necesară înlocuirea acestuia. Mai mult, în prelungirile meciului, arbitrul le-a făcut cadou oaspeţilor o lovitură liberă de pe linia careului mare, din lateral e drept, în urma căreia liderul seriei I ar fi putu obţine toate cele trei puncte.
În concluzie, un arbitraj nu şmecheresc ci banditesc al unui individ care cu siguranţă că face parte din ceea ce unii numesc generic „corpul de balet al arbitrajului”.
Cât despre protagonistul din afara terenului, acesta e un fost ziarist, de altfel unul dintre cei mai valoroşi ziarişti sportivi ai României. Alin Buzărin, căci despre el este vorba, convertit la începtul acestui an la management sportiv de echipă comunală, a ţinut să urmărească repriza secundă a jocului de la tribuna a II-a. Din păcate, spre final, atunci când arbitrul Prodan şi-a desăvârşit opera de distrugere a meciului, fostul ziarist a arătat că şi-a intrat rapid în rolul simbriaşului gata să latre după cum o cer interesele stăpânului care-l plăteşte. Altfel, cum să ne explicăm vehemenţa cu care susţinea că, la intervenţia fundaşului Bar la Câmpeanu, jucătorul Victoriei a lovit mingea ?? Iar Adrian Câmpeanu a fost căsăpit de Sfântul Duh, probabil! De altfel, luat la rost de tribuna furioasă, Buzărin a luat inspirata decizie să plece pe marginea terenului. Trist, Aline, trist !

10 comentarii la „MĂSCĂRICII”

  1. la faultul lui campeanu nu a fost vorba de greseala a arbitrului ci de viciere de rezultat adica furt si asta inseamna puscarie

  2. Intotdeauna romanii se plang ca in tara badarania este in floare, ca romanii nu sunt civilizati sau needucati si ca ar trebui legi dure pentru a impune civilizatia romanilor. Cand vine vorba de limbaj nu este o chestiune de civilizatie, ci de modul fiecaruia de a se exprima si de a fi capabil sa se exprime fara sa foloseasca expresii sau cuvinte triviale. Articolul asta il gasesc foarte violent in limbaj. Oare nu se putea exprima „furtul” arbitrului si altfel ? Civilizatia incepe cu fiecare persoana. Cand cineva scuipa seminte pe stadion sau pe strada si lauda in acelasi timp civilizatia din Occident si spune ca romanii sunt necivilizati si ar trebui sa ia exemplu de la Occident ar trebui sa se uite la el in primul rand. Mai luati exemplu si de la publicatiile straine cand scrieti un articol. Averi ce invata de acolo.

    1. Cu tot respectul pentru această opinie, limbajul materialului e chiar elegant faţă de ce s-a întâmplat în teren.

      1. Totusi se putea si altfel. Trebuie sa gasim puterea sa ne schimbam. Si chiar daca situatia in teren a fost cum a fost (n-am vazut meciul), totusi se poate si altfel. Presa in Romania, in ultimii ani, s-a tabloidizat tot mai mult, iar romanii nu stiu altceva pentru ca nu li s-au oferit alternative. Oare nu se poate incepe acum ? Odata s-odata tot trebuie sa vina momentul acela al schimbarii.

  3. Nea Aline, de cand te cheama si Sergiu? Daca asta este limbaj violent, ce faceai matale pe la unele emisiuni sportive ce era? Bineinteles, cand te lua valul.
    Cat despre civilizatia de pe stadioanele din Occident… Nu este peste tot cum se vede la televizor, sau pe unde probabil ai fost matale.
    De arbitrajul de la Branesti – Sportul ce ai de zis?

    1. Nu ma cheama Alin (Buzarin, presupun :)) ). Mai bine intra pe site-ul meu sa vezi despre ce este vorba. :)) Oricum, amuzant ca m-ai confundat cu Alin. Care o fi si ala.

  4. Sergiu, inteleg ca din Canada lucrurile se vad altfel, este o alta mentalitate, insa realitatile romanesti sunt cu totul altele.
    Publicul de fotbal din Romania nu este neaparat needucat, este rezultatul modului de functionare al „sistemului”. Am vazut duminica la Bacau un public care si-a aplaudat jucatorii (ceea ce nu am mai vazut de mult timp), i-a aplaudat pentru atitudine, pentru ca s-au batut pentru fiecare minge, dar i-a aplaudat si pentru ca au fost nedreptatiti flagrant de un arbitru „mascarici”, cum s-a exprimat destul de moderat Costin.
    Arbitrul Prodan este creatia „sistemului”, schimbarea trebuie sa vina in primul rand din interiorul „sistemului” si apoi fii sigur ca se vor schimba si ceilalti. Din exterior nu ai nici o sansa, doar privesti si constati…

    1. Oamenii din public de care vorbesti tu sunt adevaratii iubitori de fotbal. Cei care vin la meciurile Bacaului doar cand este in Divizia A (Liga I) sunt niste oportunisti. Daca tii cu adevarat la o echipa atunci vii la meciurile echipei si cand este in ligile inferioare. Cat despre schimbare, ai dreptate ca vine din interior, dar afirmatia ta e doar pe jumatate adevarata. Poate veni si din exterior daca faci o presiune indeajuns de mare.

      Cat despre cum vad lucrurile din Canada: poate ca le vad diferit, pentru ca am termeni de comparatie acum, dar nu am plecat de foarte mult timp ca sa uit cum mai este in Romania. Nu vreau sa uit cum mai este acolo. Ma bucura totusi faptul ca se poate vorbi si civilizat despre fotbal, fara injuraturi si mistocareala ieftina.

  5. Ah, as mai adauga ceva. Stiu ca fotbalul nu este la fel de dezvoltat in Canada precum in Europa, dar se fac eforturi. Totusi as dori sa vizitati site-ul asta http://www.whitecapsfc.com/ al unei echipe care va intra in Major League Soccer in 2011 (MLS) si care are o istorie de 40 de ani, iar site-ul exista de cativa ani buni. Poate cine vede ii vine o idee si creeaza ceva profesionist pentru o echipa din Romania si, de ce nu, din Bacau. Multe site-uri ale cluburilor din Romania sunt facute intr-o maniera foarte amatorista.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.