Sandu Iacob: „NE VOM BATE PÂNĂ LA ULTIMA PICĂTURĂ DE ENERGIE”


În ajunul marii confruntări din Challenge Cup, cu Sporting Lisabona, am luat pulsul formaţiei băcăuane printr-un interviu cu cel mai experimentat şi valoros jucător al ei, Sandu Iacob.
Bacăul Sportiv: La ce să ne aşteptăm în jocul de sâmbătă?
Sandu Iacob: La o mare bătălie din partea noastră. Ne vom bate până la ultima picătură de energie şi dacă vom reuşi să prindem o zi mult mai bună decât ei, cu siguranţă că vom putea întoarce rezultatul. În acest moment, ei sunt favoriţi, pentru că au cele şase goluri şi avantajul meciului bun pe care l-au făcut la Lisabona. Acolo, ei au avut momente în care au jucat ca o echipă rutinată, în cadrul căreia toate deciziile luate au fost corecte. Mai ales în situaţiile de 6 contra 5, ne-au taxat de fiecare dată.
B.S.: Ce crezi că ar trebui să schimbaţi faţă de meciul tur pentru a vă asigura calificarea?
S.I.: Trebuie să punem presiune pe ei şi să-i forţăm să greşească în faţa noastră, aşa cum am greşit noi în meciul tur mingi uşoare, astfel încât extremei stânga i-a fost simplu să înscrie de 12 ori. Trebuie să reuşim să înscriem şi noi goluri uşoare cum au făcut şi ei în tur.
B.S.: Fiindcă ai adus vorba de presiune, aceasta va veni nu doar din partea voastră, ci şi a tribunei, iar ei ştiu asta. Ce părere ai despre acest lucru?
S.I.: E normal, o atmosferă infernală îi poate face şi pe arbitri să cedeze, în sensul că, dacă vor avea ezitări la o decizie, pe care ar fi tentaţi s-o dea în favoarea oaspeţilor, ar putea să ne-o dea nouă. O asemenea atmosferă ar pune practic presiune pe toată lumea, inclusiv pe noi, numai că pe noi ar fi una pozitivă.
B.S.: În încheiere, te rog să adresezi un mesaj iubitorilor de handbal băcăuani care vor fi sâmbătă în tribune.
S.I.: Ei ştiu foarte bine ce au de făcut şi de fiecare dată şi-au făcut treaba la nivel maxim. Noi vom încerca să ne ridicăm la nivelul cerinţelor şi la nivelul valorii suporterilor noştri. Ştiu că ei au nevoie de fapte, nu de vorbe şi vom da totul pe teren. Pe de altă parte, există şi eventualitatea să nu ne calificăm, dar noi trebuie să fim cu sufletul împăcat că am dat tot ce-am putut la momentul respectiv.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.