Interviu (2)/ NICOLAS VAJOU: „La vară, vreau să joc în prima ligă !”

Vă prezentăm astăzi a doua şi ultima parte a interviului cu fundaşul lui FCM Bacău, francezul Nicolas Vajou, în care veţi afla ce-i place şi ce nu în România, ce obiective are pentru viitorul apropiat şi multe altele.
Bacăul Sportiv: Familia ta ce spune de faptul că ai ajuns în România?
Nicolas Vajou: Iniţial au fost îngrijoraţi că plec atât de departe de casă. Dar simţind că sunt fericit, sunt mulţumiţi şi ei de faptul că am ales să vin aici şi că am făcut pasul la profesionism. În orice caz, familia mă susţine şi e de părere că faptul că joc în România reprezintă o foarte bună experienţă de viaţă.
B.S.: Ce îţi place cel mai mult în România ?
N.V.: Dacă mă întrebi de locuri, nu prea am avut timp de turism, aşa că nu prea am ce să răspund. În privinţa fotbalului, îmi place foarte mult fervoarea cu care românii trăiesc fotbalul, e o atmosferă extraordinară în jurul fenomenului, mult mai călduroasă decât în Franţa. Şi să nu uit, româncele sunt foarte, foarte frumoase.
B.S.: Şi ce nu-ţi place aici?
N.V.: Grea întrebare. Să zicem că alimentaţia nu e pe placul meu, e foarte diferită faţă de cea din Franţa, aici sunt mult mai puţine opţiuni. Nici drumurile din România nu-mi plac.
B.S.: Cu care dintre colegii tăi te împaci cel mai bine?
N.V.: Eu mă înţeleg foarte bine cu toţi colegii mei. E adevărat că am relaţii mai apropiate cu aceia dintre ei care vorbesc limba engleză.
B.S.: Dar franceză nu vorbeşte nimeni?
N.V.: Doar preşedintele, domnul Damian, care vorbeşte franceza foarte bine.
B.S.: Visezi să joci în Liga 1 ?
N.V.: Este obiectivul meu pentru această vară.
B.S.: Stai puţin, tu vorbeşti de Liga 1 din România?
N.V.: Da, bineînţeles.
B.S.: Eu te întrebam de Liga 1 franceză…
N.V.: A, nu mă gândesc acolo pentru moment. Eu ştiu ce vreau de la cariera mea, iar în acest moment îmi doresc să joc în prima ligă din România, pentru că m-am obişnuit şi mă simt bine aici.
B.S.: Ai o echipă preferată în campionatul românesc?
N.V.: Da, pe Steaua, fiindcă e precum Marseille sau PSG în Franţa, adică indiferent de situaţie, de rezultate, se întâmplă ceva acolo, un scandal sau altceva, e o atmosferă foarte animată în jurul acestei echipe.
B.S.: Despre prima ligă din România ce părere ai?
N.V.: Cred că e într-un real progres, mai ales dacă ne uităm la rezultatele echipelor româneşti în Liga Campionilor. De altfel, cred că tot fotbalul din Est e în creştere, sârbii, de exemplu, cred că vor face o figură foarte frumoasă la Cupa Mondială. Păcat că România nu va fi acolo, deoarece are jucători de mare talent.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.