Atletism: Lavinia Scurtu e campioană naţională de tineret la prăjină !

În prima probă a Campionatelor Naţionale de Atletism indoor pentru seniori, care se desfăşoară la Bucureşti, cea de prăjină feminin, săritoarea băcăuană Lavinia Scurtu (SCM Bacău, antr. Carmina Gorgan) şi-a egalat cea mai bună a performanţă a carierei şi recordul naţional de juniori, 3,50 metri, şi a cucerit titlul de campioană naţională la tineret ! De altfel, tânăra atletă din Bacău a fost doar la o încercare distanţă şi de titlul la senioare, pe care l-a pierdut doar fiindcă a trecut la 3,40 metri din a doua încercare.
Campioana naţională la senioare, Meda Vlad (CSM Călăraşi), a realizat aceeaşi performanţă, dar a câştigat datorită numărului mai mic de încercări. Precizăm că Lavinia Scurtu este încă junioară şi cu 11 ani mai tânără decât atleta din Călăraşi.
Cealaltă sportivă din Bacău participantă la această probă, Ioana Scripnic (SCM Bacău, antr. E. Pereteatcu), s-a clasat a treia la tineret şi a cincea la senioare, cu o performanţă de 2,80 m.
Foto: colecţia personală Carmina Gorgan
UPDATE: În proba similară masculină, Ionuţ Bogdan Feniuc (SCM Bacău, antr. Maria Hagimă) s-a clasat pe locul 5, cu o săritură de 4,30 metri. Titlul naţional la prăjină masculin i-a revenit lui Levente Kecskes (CSU Cluj-Napoca), cu o performanţă de 4,75 metri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.