O cronică a meciului Universitatea Reşiţa – Ştiinţa Bacău

Echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa îşi păstrează invincibilitatea pe teren propriu în actual sezon al Ligii naţionale. În etapa a XI-a, elevele antrenorilor Florin Pera şi Liviu Viaşu au învins Ştiinţa Bacău, cu 31-27 (12-13). O formaţie cu o carte de vizită impresionantă, cu nouă titluri naţionale în palmares, de patru ori vicecampioană, şi câştigătoare a Cupei Cupelor, în 1989. Însă nu se poate trăi din amintiri, frumoase e adevărat, într-un prezent cenuşiu, ce plasează Ştiinţa Bacău într-o postură pe care nimeni nu şi-o doreşte. A fost mult mai greu decât ne-am fi aşteptat, Florin Pera avertizând că echipa băcăuană va veni la Reşiţa montată să câştige. De altfel, aşa au stat lucrurile în marea majoritate a timpului de joc, pentru că studentele reşiţene nu au găsit soluţii de desfacere a apărării adverse, s-au complicat de multe ori inutil şi nu au fructificat situaţiile de superioritate numerică.Prima repriză a aparţinut formaţiei oaspete, care conducea în minutul 22 cu 9-7, şi chiar dacă reşiţencele au revenit imediat, după 30 de minute Bacăul avea avantaj minim, de un gol (scor 12-13).

Partea secundă este începută de băcăuance în inferioritate clară, jucând timp de 55 de secunde în patru jucătoare, deoarece la finalul reprizei fuseseră eliminate Ioana Matei, apoi Elena Vântu. Reşiţencelor le-au trebuit minute bune să reintre în joc, semne de reviriment au apărut abia după minutul 40. Pentru prima oară în acest meci Universitatea se desprinde la două goluri, în minutul 44, scor 19-17, apoi aceasta a crescut la patru goluri (22-18, în minutul 48), pentru ca diferenţa maximă înregistrată pe tabelă să fie de cinci goluri, 24-19 în minutul 49. Finalul de partidă a fost electrizant, cu Bacăul agăţându-se de fiecare atac pentru a mai putea spera măcar la un rezultat de egalitate. Oaspetele s-au apropiat ameninţător la doar două goluri, dar în ultimele 40 de secunde Anişoara Marcu s-a dovedit extrem de inspirată şi a punctat decisiv pentru o victorie muncită a formaţiei Universitatea Reşiţa. Studentele au trezit la viaţă amorţitul public reşiţean, care a urmărit în picioare, cu sufletul la gură, momentele tensionate din finalul unei întâlniri ce părea la un moment-dat pierdută. Reşiţa îşi păstrează invicibilitatea pe teren propriu, iar Bacăul speră că poate reveni în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională.

Universitatea Reşiţa – Ştiinţa Bacău 31-27 (12-13)

23 ianuarie 2010, Sala Polivalentă din Reşiţa; spectatori: 250.

Au arbitrat Laurenţiu Mokany şi Viorel Pop, ambii din Hunedoara.

U Reşiţa: Cristina Bobeică, Bianca Anghelescu, Paula Teodorescu – Maria Cricleviţ (10), Mirela Toma (7), Anişoara Marcu (6), Costela Lazăr (3), Claudia Rupa (2), Laura Roiban (1), Călina Calu (1), Claudia Haşegan (1), Simina Neag, Renata Bârz, Loredana Iancu.

Ştiinţa Bacău: Elena Gârtu, Ramona Angheluţă – Marilena Burghel (8), Laura Chiper (6), Ioana Matei (4), Luciana Marin (4), Mihaela Nigă (2), Elena Vântu (1), Diana Şurubaru, Lăcrămioara Cîlici, Ioana Ilisescu.

www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.