Gabriela Manea: "Ne propunem minimum 4 puncte până la finalul turului"


Cu mai puţin de o săptămână înainte de reluarea întrecerilor Ligii Naţionale la handbal feminin, antrenoarea Ştiinţei Bacău, Gabriela Manea, vorbeşte despre obiectivele echipei, despre managementul acesteia, dar şi despre realegerea lui Cristian Gaţu în fruntea Federaţiei Române de Handbal.
Reporter: Câte puncte vă aşteptaţi să obţineţi din cele cinci meciuri ale lunii ianuarie ?
Gabriela Manea: Îmi propun să iau minim patru puncte în această lună, cred că sunt efectiv la îndemâna echipei. Aceste puncte ne-ar da posibilitatea să ne salvăm de la retrogradare şi ne-ar da speranţe pentru un loc mai bun în clasament.
Rep. : Ce se mai aude cu transferul portarului Georgiana Stoleru ?
G.M. : În această săptămână se vor perfecta actele acestei jucătoare, care sper că ne va fi mai mult decât utilă. În afară de faptul că prezenţa ei este foarte necesară, neavând al treilea portar, este o jucătoare cu experienţă în prima ligă.
Rep.: Care este situaţia Oanei Bondar ?
G.M. : În data de 27 decembrie, Oana a făcut o entorsă exact pe final de antrenament, motiv pentru care nu a putut participa la turneul de la Roman. Acum ea este încă în faza de recuperare, entorsa a fost destul de gravă şi cred că nu vom putea conta pe ea nici la meciul cu Rapid.
Rep. : S-a cristalizat o formulă stabilă de echipă cu care să atacaţi ultimele cinci meciuri din tur ?
G.M. : Da, formula de bază s-a cristalizat, numai că la noi această formulă este alcătuită din vreo 9 jucătoare. Din păcate, mai avem destule carenţe la linia de 9 metri, în ceea ce priveşte şuturile „de afară”. O notă pozitivă aş vrea să îi acord Lucianei Marin, care se apropie de ceea ce trebuie să însemne un jucător de 9 metri la acest nivel. Sigur că, una peste alta, la noi toate jucătoarele sunt utile, chiar dacă 8-9 dintre ele constituie ceea ce numim formula de bază.
Rep. : Veţi continua, şi în 2010, să faceţi şi muncă de management, în afară de cea de antrenor?
G.M. : Toată lumea îşi doreşte acest lucru. Am reuşit să îl aducem pe Eusebiu Tancău, dar lucurile nu sunt foarte clare vizavi de ceea ce ar putea şi ceea ce ar trebui el să facă. E-adevărat că el ne mai dă câte o mână de ajutor, dar până la un management perfect mai avem de străbătut drum lung.
Rep. : Cum comentaţi realegerea lui Cristian Gaţu în fruntea Federaţiei Române de Handbal ?
G. M. : Sinceră să fiu, sunt bucuroasă că a ieşit tot domnul Gaţu preşedinte, chiar ţin să-l felicit. Declinul handbalului nu e produs de dânsul, sunt mulţi pe lângă el, după cum ştiţi proverbul „Până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii”. Eu sper ca handbalul românesc să se ridice din nou, dar la asta trebuie să contribuim cu toţii, începând cu noi, antrenorii, cei din federaţie, chiar şi arbitrii. Eu consider că alegerea domnului Gaţu în funcţia de preşedinte al federaţiei este una optimă.
Rep. : Mulţumim şi să sperăm în îndeplinirea tuturor obiectivelor echipei noastre de suflet, Ştiinţa Bacău.
A consemnat,
Florin Filioreanu, Radio România Actualităţi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.