Volei feminin, Challenge Cup: Finlandezii se tem, dar nu concep să piardă calificarea


Viaţa de noapte la Helsinki tentează, dar menirea sosirii este meciul retur de volei din Challenge Cup 2009/2010, ce va aduce la fileu echipele LP SALO şi ŞTIINŢA Bacău. Înaintea meciului de azi, ora 18.30, iată câteva păreri ale gazdelor, selectate din multitudinea expusă în presa locală.
Cei doi antrenori ai echipei finlandeze, Tomy Lemminkainen şi Tom Alatalo, tratează meciul fără a ţine cont că au câştigat la Buzău cu 3-1 şi apreciază echipa băcăuană cu maximă seriozitate, scoţând în evidenţă clarviziunea liberoului Nicoleta Manu şi experienţa Mihaelei Truță. Sunt conştienţi de valoarea sextetului pregătit de Florin Grapă şi Melu Manta şi de aceea s-ar mulţumi cu o victorie şi cu scorul de… 3-2. Victorie ce le-ar duce echipa în turul următor.
De aceea, finalndezii nu-şi subestimează adversarul, dar vor să îşi creeze un avantaj psihologic încă de la primele schimburi de mingi. Gazdele exclud ratarea calificării, pentru a nu da impresia că deplasarea în România a fost o simplă excursie.
Ca noutate de ultimă oră, în echipa gazdă a revenit, după o accidentare mai veche, Noora Maki; rămâne de văzut dacă o să fie utilizată pe parcursul întâlnirii. Chiar dacă în ultimul meci din campionatul intern, LP Salo a învins pe HPK cu 3-2 (25-17, 18-25, 27-25, 21-25, 15-7), studentele sunt convinse că vor avea şanse, pentru că nici un meci nu seamănă cu altul.
Meciul îi are ca oficiali pe Alexander PAVLOV din Rusia şi Grant Mac INTYRE din Scoţia. După acomodarea cu sala de joc şi în consonanţă cu starea psihică a studentelor, antrenorul Melu Manta, de comun acord cu prof. Florin Grapă va începe cu urmatorul sextet: Iosef, Herlea, Truţă, Anghel, Purice, Polishchuk, libero – Manu.
Gazdele au dat ca sigură echipa de start de la meciul tur: H.M.Arminen, Pasternak, R.L.Arminen, Hakkinen, Subbotina, De Carne, libero – Hamalainen.
De la faţa locului, Florin Filioreanu – Radio România Actualităţi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.