Handbal, Challenge Cup: Acasă la Evgheni Gurkovsky


Adversara echipei băcăuane Ştiinţa Municipal Dedeman din optimile de finală ale Cupei Challenge la handbal masculin este formaţia ucraineană HC „Motor-ZNTU-ZAS” din Zaporoje. Este vorba de a doua echipă a oraşului din Ucraina, cealaltă fiind ZTR, campioana acestei ţări.
Interesant este faptul că Zaporoje este oraşul de baştină al pivotului Ştiinţei Bacău, Evgheni Gurkovsky, care a şi evoluat la ZTR Zaporoje timp de 10 sezoane, ceea ce cu siguranţă reprezintă un atu pentru băcăuani.
Conform site-ului oficial al formaţiei, HC Motor este sponsorizată de firma „Motor Sich” şi este echipa Universităţii Tehnice din Zaporoje. Vedetele echipei ucrainene sunt Viaceslav Lochman (cel aflat în posesia mingii în fotografie), component al naţionalei Ucrainei şi fost coechipier al lui Gurkovsky la ZTR, precum şi Yevgen Svyrydovych, transferat în această vară de la HC „Bydivelnik Brovary”, cu care a jucat anul trecut în Cupa Cupelor.
După şapte etape consumate din Superliga ucraineană la handbal masculin, HC Motor Zaporoje ocupă locul 5 (din 8 echipe), cu 8 puncte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.