Volei masculin, Divizia A2: Ştiinţa a pierdut la Suceava

volei masculin
Primele două clasate ale seriei est a Diviziei A2 de volei masculin, Ştiinţa Bacău şi CSMU LPS Suceava s-au întâlnit în cadrul etapei a IV-a în sala „Unirea” din Suceava. Cele două formaţii, cu punctaj maxim după primele trei runde, s-au angrenat într-o dispută menită să stabilească oarecum ierarhiile.
Mai emoţionaţi decât jucătorii grupării gazdă, băcăuanii n-au mişcat practic în primul set şi au cedat după ce au făcut doar 15 puncte. Cu un atac sigur în care au excelat Suson şi Huţuleac, sucevenii s-au impus fără probleme.
Oaspeţii nu s-au regăsit nici în setul secund în care chiar dacă au dat ceva semne de revenire, nu au avut nici o şansă în faţa inspiraţiei superioare a ridicătorului Andrei Sasu. După mai puţin de 45 de minute, CSMU LPS Suceava conducea cu 2-0 la seturi în faţa celor de la Ştiinţa Bacău care au părut puţin prea „subţiri” pentru locul ocupat în clasament.
Aşa cum ne-au obişnuit deja şi pentru a nu „plictisi” publicul prezent în tribune, voleibaliştii de la CSMU LPS Suceava s-au relaxat puţin în setul al treilea, readucând în atenţie cunoscutul dicton din branşă care spune „dacă nu câştigi cu 3-0, pierzi cu 3-2”. Parcă speriaţi de faptul că i-ar putea învinge pe adversarii lor prea repede, sucevenii s-au „rătăcit” complet în setul III şi au cedat la „foc automat” realizând doar 12 puncte.
Experienţa componenţilor echipei gazdă s-a făcut simţită în setul al patrulea în care Sasu şi Someşan au făcut diferenţa. Primul a făcut vreo şapte puncte după un serviciu înşelător, cel de-al doilea fiind practic de neoprit în atac. Deşi băcăuanii au avut şi ei un moment bun în set când au revenit de la 11-6, la 11-11, lipsa de reacţie a unora dintre jucătorii oaspeţi a fost decisivă.
Aşadar, într-o partidă considerată derby al seriei est a Diviziei A2 de volei masculin, CSMU LPS Suceava – Ştiinţa Bacău 3:1 şi formaţia gazdă s-a instalat pe primul loc al clasamentului.
Sursa: Suceava News.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.