ŞTIINŢA BACĂU – HC ODORHEI 32-25 (14-12): IREZISTIBILI

stiinta odorhei
Etapa a VI-a Ligii Naţionale la handbal masculin a programat în Sala Sporturilor din Bacău un derby cu iz european, între două dintre reprezentantele României în Challenge Cup: Ştiinţa şi HC Odorhei.
Prima repriză a fost, de altfel, una echilibrată, cu emoţii chiar pentru spectatorii băcăuani (prezenţi din nou în număr mare), asta fiindcă portarul oaspeţilor, Sorin Bârză, îşi începuse „recitalul” de parade şi toată lumea se gândea la înfrângerea cu Dinamo din sezonul trecut. N-a fost să fie aşa, iar handbaliştii băcăuani au depăşit cu bine momentele faste ale lui Bârză, asta fiindcă, pe de o parte, Shota Tevzadze a făcu din nou un meci foarte bun iar pe de altă parte, apărarea băieţilor noştri a funcţionat excelent.
Iar dacă, în primele 30 de minute, situaţia a fost echilibrată, acest fapt s-a datorat şi cuplului de arbitri din Sibiu, format din Bogdan Dordea şi Andrei Zăuleţ, care le-au acordat harghitenilor prea multe favoruri.
stiinta odorhei
Repriza a doua, în schimb, a fost una memorabilă, handbaliştii Ştiinţei un recital handbalistic care a încântat numerosul public spectator, inclusiv pe inimoşii suporteri din Odorhei. Am avut de toate: parade de portar, contraatacuri fulgerătoare, aruncări de la şold şi, de data asta, un gol dintr-o „aeriană” avându-i ca protagonişti pe Alexandru Tărâţâ şi Igor Moskalenko.
Iar dacă rezultatul final a fost atât de strâns, asta s-a datorat faptului că, în final, ai noştri au oprit motoarele, oferindu-le adversarilor ocazia să evite un eşec umilitor, cel puţin pe tabelă, fiindcă în teren băcăuanii au măturat cu ei pe jos în repriza secundă.
Evoluţia scorului: 2-1 (‘4), 5-2 (’10), 6-5 (’12), 11-8 (’22), 14-12 (’30), 17-12 (’34), 24-16 (’43), 30-16 (’50), 32-21 (’56), 32-25 (final).
Au înscris, pentru Ştiinţa: M. Bondar (8 goluri), A. Bondar (5), Iacob (5), Gurcovsky (3), Moskalenko (3), Onyejekwe (3), Tãrîţã (2),Pãunicã (1) şi Rotaru (1). Pentru HC Odorhei au marcat: Rusia (6 goluri), Marceta (5), Mihalcea (5), Ferenczi (3), Talaş (3), Miru (2) şi Libert (1)
Campionatul se întrerupe pentru trei săptămâni, timp în care naţionala va participa la Cupa Pannonia, după care, în etapa a VII-a, Ştiinţa are o deplasare relativ facilă, la Medgidia, pe 8 noiembrie.
atac stiinta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.