Înecaţi în petrol: FCM BACĂU – PETROLUL PLOIEŞTI 0-2 (0-1)

FCMPETROLUL
E greu, e foarte greu să începi un meci de la 0-1, aşa cum au făcut-o elevii lui Gheorghe Poenaru astăzi. Asta fiindcă, în min. 5, mijlocaşul ploieştean Minciună a şutat de la circa 20 de metri iar Ignătescu n-a schiţat niciun gest, deşi balonul a aterizat în plasă nu departe de el. Gazdele au reacţionat imediat, prin Simao, al cărui şut a ratat de puţin ţinta. Au urmat 35 de minute de chin, de luptă surdă, fără faze de poartă pentru ca, în finalul primei reprize, portarul petrolist Vlad să aibă două intervenţii senzaţionale, la Carnariu şi Vraciu. Între cele două faze, băcăuanilor le-a fost refuzat un penalty clar, la un fault comis asupra lui Simao. Ar fi fost, poate, momentul în care se putea întoarce soarta jocului, dar arbitrii n-au fost de acord.
Poenaru a mutat la începutul reprizei secunde, introducându-i pe Doboş şi I. Radu, dar n-a urmat decât o dominare oarbă, cu fundaşii imprudent de avansaţi în terenul advers. Oaspeţii au simţit miros de sânge şi, în min. 65, Elek a scăpat singur din jumătatea proprie, a făcut o cursă de 40 de metri şi a marcat pe lângă portarul băcăuan. A fost lovitura de graţie aplicată FCM-ului, ai cărei jucători s-au pierdut cu totul iar până la final am văzut un joc de-a şoarecele şi pisica, în care petroliştii au mai irosit câteva ocazii clare de gol.
Din păcate, am constatat cu tristeţe că o parte a publicului băcăuan a devenit extrem de exigent şi pretenţios, apostrofându-şi favoriţii de la începutul meciului, la orice inexactitate şi când băcăuanii aveau mai mare nevoie de încurajări. Cu şi mai mare tristeţe am văzut şi ieşiri huliganice ale unor fotbalişti ai FCM-ului, asupra cărora voi reveni într-un alt material.
Păcat ! Au ratat ocazia de a urca pe locul secund al clasamentului, iar în rest rămâne cum am stabilit: avem urgent nevoie de portar.
Iată şi celelalte rezultate înregistrate azi: Cetate Suceava – Sportul Studenţesc 3-0, FC Botoşani – Farul Constanţa 4-1, Dunărea Galaţi – Victoria Brăneşti 1-3, CSM Rm. Sărat – Dunărea Giurgiu 1-0, Tricolorul Breaza – Gloria Buzău 0-1. Mâine se joacă Delta Tulcea – Concordia Chiajna şi Dinamo II – FC Snagov, în timp ce partida Săgeata Stejaru – Steaua II a fost amânată pentru 14 octombrie.
bacaupetrolul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.